Webinar

Vier keer per jaar houden we een live Webinar. Tijdens het Webinar geven onze experts informatie en praktische tips over onze producten en diensten. 

Hieronder kun je de Webinars terugkijken die we tot nu toe hebben gegeven. Zodra de datum en het onderwerp van ons volgende Webinar bekend is wordt deze ook op deze pagina weergegeven.  

<>Webinar
Webinar - Ontdek hoe jouw cliënten kunnen blijven lezen

Doelgroep: zorgprofessionals, zorgbegeleiders, thuiszorgorganisatie, patiëntenverenigingen
Duur: 27 minuten

Wist je dat mensen met een (lees)beperking nog steeds kunnen genieten van een goed boek, krant of tijdschrift? Wist je ook dat ouderen die luisteren naar gesproken boeken zich ontspannen en zich minder eenzaam voelen? Bij Bibliotheekservice Passend Lezen kan iedereen, die niet meer in staat is om te lezen (op de normale manier) blijven genieten van boeken, kranten en tijdschriften op de manier die bij hen past. Gewoon thuis of in de zorginstelling.

 

Webinar - van Literatuur tot lesboek 

Doelgroep: ib'ers, aob'ers, docenten, rt'ers, zorgcoördinatoren, dyslexiebegeleiders, ouders
Duur: 37 minuten

Op school wordt veel gelezen. In lesboeken natuurlijk, maar ook in prentenboeken, avi-boekjes of boeken voor een boekenlijst. Kortom, lezen heeft een belangrijke plek in de les. Maar wat als je een leesbeperking hebt, omdat je bijvoorbeeld blind of slechtziend bent, of dyslexie hebt? Dan is lezen niet zo vanzelfsprekend.

Gelukkig zijn er ook voor leerlingen met een leesbeperking een heleboel oplossingen. Alle boeken die bij een school- of studiemethode horen, kun je bestellen in een toegankelijke vorm bij Dedicon. En voor aangepaste leesboeken van alle niveaus, kun je terecht bij Bibliotheekservice Passend Lezen. Hoe zorg je voor een passende leesoplossing voor jouw leerling? Dat leggen we je uit in bovenstaand webinar, dat op 15 november georganiseerd werd door Dedicon en Passend Lezen.

 

Webinar - Passend Lezen in de bibliotheek 

Doelgroep: Bibliotheekmedewerkers, bibliotheekorganisaties, leesconsulenten, vrijwilligers van onder andere bibliotheek aan huis
Duur: 45 minuten

Als het lezen van boeken moeilijk is of wordt dan zijn er allerlei mogelijkheden om toch te kunnen blijven lezen. In dit Webinar leggen we uit hoe mensen en kinderen met een leesbeperking zoals slechtziendheid, dyslexie of een fysieke beperking toch kunnen lezen. Daarnaast leggen we uit wat het verschil is tussen lezen via de bibliotheek of lezen via Passend Lezen.