Hoe werkt Voeljeboekje

Om voelboekjes te kunnen lenen, moet je kind lid zijn bij Passend Lezen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis! Klik op de onderstaande button om je kind aan te melden:

Meld je nu aan

Voor wie?

Voeljeboekje is alleen beschikbaar voor visueel beperkte kinderen die woonachtig zijn in Nederland. Het account dat aangemaakt wordt, dient op naam te staan van het blinde of slechtziende kind. Ouders, AOB'ers, docenten of andere begeleiders die boekjes lenen voor hun blinde of slechtziende kind of leerling, vullen de gegevens van hun kind of leerling in. De voelboekjes zijn niet alleen leuk voor de kinderen zelf, maar ook bedoeld voor (groot)ouders met een visuele beperking die hun (klein)kinderen willen voorlezen. 

Gratis te leen

De wens is om zoveel mogelijk visueel beperkte kinderen en hun ouders het plezier ervaren van samen (voor)lezen. Daarom zijn de boekjes uit onze collectie voor deze groep via een uitleensysteem gratis beschikbaar.  

Gratis retourneren

De boekjes uit onze collectie kunnen met PostNL gratis worden geretourneerd. Vergeet niet de sticker met de barcode te verwijderen die op de doos zat bij ontvangst. Meer informatie over waar het geretourneerd kan worden, kun je hier vinden.  

Account

Om de speciale voelboekjes te bestellen logt u in met een persoonlijk account. Dit account kunt u hier aanmaken. Het account staat op naam van de blinde of slechtziende persoon die gebruik maakt van de voelboekjes. Ouders, AOB'ers, docenten of andere begeleiders die boekjes lenen voor hun blinde of slechtziende kind of leerling, vullen de gegevens van hun kind of leerling in. U geeft bij de inschrijving aan dat u verklaart dat het kind in bezit is van een Verklaring Leesbeperking.

Boek bestellen

Als u bent ingelogd met uw persoonlijke account, kunt u een boek bestellen. In het overzicht met producten klikt u op ‘Meer informatie’ om de pagina van een boek te bekijken. Op deze pagina klikt u op de knop ‘Aanvragen’ als u het betreffende boek wilt bestellen. Het boek verschijnt nu in uw boekentas, rechtsboven in beeld. Uw bestelling is hiermee nog niet afgerond. U gaat nu naar ‘Boekentas bekijken’ en/of ‘Bestellen’. Hier doorloopt u vervolgens de stappen van het bestelproces. U ontvangt per e-mail een bevestiging als uw bestelling is afgerond. Als u bent ingelogd kunt u bij de ‘Boekenplank’ een overzicht zien van door u bestelde boeken.

Thuis lezen

Onze collectie is bedoeld om mensen de kans te geven thuis leuke voelboekjes te lezen met hun kinderen. Maar ook docenten van speciale en reguliere scholen, ambulant onderwijskundig begeleiders en vroegbegeleiders kunnen - op naam van een leerling - een boek lenen om samen te lezen met die leerling.

Leentermijn

De uitleentermijn van een voelboekje is 8 weken. U stuurt het boekje binnen die periode naar ons retour.

Eén boekje per keer

Om zoveel mogelijk kinderen de kans te geven kennis te maken met de voelboekjes, kunt u 1 boekje per keer lenen. Als u het boekje weer heeft teruggezonden, kan een nieuw boekje worden geleend. Op onze website ziet u welke boekjes op voorraad zijn om uitgeleend te worden. Het is (nog) niet mogelijk om boekjes die uitgeleend zijn te reserveren.

Levertijd

Als u een boekje heeft besteld word het binnen enkele werkdagen naar u toegezonden. U ontvangt hiervan per e-mail een bevestiging.

Speciale verpakking

De boekjes worden in een speciale hersluitbare verpakking verzonden. Deze hersluitbare verpakking past niet door de reguliere brievenbus, houd er dus rekening mee dat het pakketpost is wat aan de deur moet worden aangenomen. Bewaar deze verpakking goed, want hiermee kunt u het boekje gratis terugsturen. Deze verpakking zorgt er tevens voor dat het boekje in goede conditie bij u arriveert en ook goed beschermd tegen beschadigingen naar ons kan worden teruggezonden.

Hygiëne

Omdat het gaat om leenboekjes, zorgen wij er uiteraard voor dat de boekjes schoon worden gehouden. Zodra de boekjes zijn teruggezonden, worden ze gedesinfecteerd en waar nodig gereinigd en gerepareerd. We gaan ervan uit dat ook de lezers zorgvuldig met de boekjes omgaan.

Losse onderdelen

De boeken bevatten kleine onderdelen die los kunnen laten. Gebruik de boeken daarom uitsluitend onder ouderlijk toezicht.

Kostbare boekjes

De collectie bestaat grotendeels uit voelboekjes die speciaal voor de Nederlandse markt zijn ontwikkeld. Vrijwel alle boekjes zijn uniek. Aan dat unieke karakter hangt ook een prijskaartje: ze zijn erg kostbaar. De wens is dat zoveel mogelijk kinderen van deze boekjes kunnen genieten. Daarom stellen we ze beschikbaar via een uitleendienst, zodat ook na uw gebruik andere kinderen plezier kunnen beleven van dit boekje. Het is daarom erg belangrijk dat de kostbare boekjes ook echt retour worden gestuurd.
Als u de uitleentermijn per ongeluk overschrijdt, dan sturen we u een herinnering. Als na herhaalde verzoeken de voelboekjes niet worden geretourneerd, wordt er een boete van 250 euro in rekening gebracht.

Contact

Heeft u nog vragen of opmerkingen over de uitleendienst, dan kunt u ons bereiken per e-mail via klanten@passendlezen.nl of telefonisch via 070 - 338 15 00.

<>Hoe werkt Voeljeboekje