Nederland leest

Het geschenk Nederland Leest is dit keer geschreven door Judith Koelemeijer. Dit jaar staat het boek Het zwijgen van Maria Zachea centraal. Het zwijgen van Maria Zachea vertelt het verhaal van twaalf broers en zussen. Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw. Klanten van Passend Lezen kunnen het boek als geschenk aanvragen! Het geschenk wordt opgestuurd tijdens de actieperiode. Na de actieperiode gelden weer de gebruikelijke uitleenregels. Wees er snel bij, want OP=OP!

Klik hier om een e-mail te sturen om het geschenk aan te vragen

Judith Koelemeijer debuteerde in 2001 met Het zwijgen van Maria Zachea, waarmee zij de NS Publieksprijs won en waarvan meer dan 300.000 exemplaren werden verkocht. Andere bestseller zijn haar boeken Anna Boom en HemelvaartJudith Koelemeijer woont in Amsterdam met haar man en twee kinderen.

Klik hier om een e-mail te sturen om het geschenk aan te vragen

<>Nederland leest

Wil je meer lezen van Judith Koelemeijer? We hebben de volgende titels van haar in onze collectie:

Hemelvaart

Zes meisjes vieren vakantie in 1985 op de Griekse eilanden, de laatste nacht gebeurt een ongeluk en keren vijf meiden en een doodskist terug. Judith Koelemeijer was een van hen, in dit boek ontrafelt ze dit dramatische verhaal uit haar jeugd.

Anna Boom

Het avontuurlijke leven van een Nederlandse vrouw met vele gezichten, beginnend als zij in de zomer van 1942 als 22-jarige op de trein naar Boedapest stapt op reis naar haar veel oudere, getrouwde minnaar.
 

Ga naar de catalogus

Lees dan een van onderstaande boeken:

Alleen met velen | Gerarda Mak

Levensverhaal van een in 1921 geboren rooms-katholieke vrouw, beschreven door haar in 1955 als elfde kind geboren dochter.

Bestel nu Alleen met velen

Kinderen van de tuinder | Kristen den Hartog

Geschiedenis in de jaren dertig, tijdens de Tweede Wereldoorlog en de jaren erna van een christelijk tuindersgezin uit Leidschendam dat in 1951 emigreerde naar Canada.

Bestel Kinderen van de tuinder

Aan de oevers van de Bosporus | Irfan Orga

Autobiografisch relaas van de ontwikkeling van een Turkse familie in de 20e eeuw, van het Ottomaanse Rijk naar de republiek.

Bestel Aan de oevers van de Bosporus

De Effingers | Gabriele Tergit

Roman over een joodse familie in een noodlottige fase van de Duitse geschiedenis, tussen 1870 en 1945.

Bestel De Effingers

Lichte jaren | Elizabeth Jane Howard

De leden van een florerend familiebedrijf in hout brengen in 1938 hun zomervakantie zorgeloos door op het ouderlijk landgoed in Sussex.
Dl. 1 van serie: De Cazalets

Bestel Lichte jaren

Ga naar de catalogus

Nederland Leest heeft ook een Junior-editie, omdat kinderen natuurlijk ook willen meepraten over thema’s van de toekomst. Tijdens de juniorcampagne staat het boek Dwars door de storm van Martine Letterie en Karlijn Stoffels centraal.

Dwars door de storm – Martine Letterie en Karlijn Stoffels

In 1953 gaat de Molukse Jacob met zijn familie in Groningen wonen. Hij leert op school Tjakkie kennen en ze worden vrienden. Beiden hebben een droom waar hun ouders niet achter staan. Vanaf ca. 10 jaar.

Klik hier om Dwars door de storm te bestellen