Nederland leest

Binnenkort komt hier meer informatie over Nederland leest 2020. Hieronder vind je alles over Nederland leest van 2019.

Het geschenk Nederland Leest is dit keer geschreven door Jan Wolkers. Dit jaar staat het boek Winterbloei centraal. Winterbloei is een bloemlezing van natuurverhalen. De bundel is samengesteld door Onno Blom en bevat zowel gepubliceerd, als ongepubliceerd werk van Jan Wolkers. Klanten van Passend Lezen kunnen het boek uiteraard lenen!

Leen het geschenk hier

<>Nederland leest

Winterbloei is een bloemlezing van natuurverhalen. De bundel is samengesteld door Onno Blom en bevat zowel gepubliceerd, als ongepubliceerd werk van Jan Wolkers.

Jan Wolkers was naast schrijver tevens een groot natuurmens: de natuur was voor hem een bron van bewondering en inspiratie. Zijn mooiste verhalen (waaronder niet eerder uitgegeven werk), dagboekfragmenten, gedichten, tekeningen en foto’s over de natuur worden door biograaf Onno Blom bij elkaar gebracht en toegelicht in de bundel Winterbloei. De teksten van Jan Wolkers worden vergezeld door persoonlijke en actuele columns van Aaf Brandt Corstius over duurzaamheid. Ronald Giphart, vaste ambassadeur van Nederland Leest, zal de bundel van een voorwoord voorzien.

Leen het geschenk hier

Foto Jan Siebelink, copyright Sacha de Boer

Wil je meer lezen van Jan Wolkers? Kijk dan eens in onze catalogus. Hier vind je diverse boeken door hem geschreven. Hieronder een greep uit zijn collectie boeken.

Turks fruit

Tragikomische episoden, vol erotiek, dood en ellende, uit de relatie tussen een kunstenaar en de vrouw die hem verliet.

Terug naar Oegstgeest

Bezoeken aan zijn geboorteplaats zijn voor schrijver aanleiding tot het vertellen van episoden en gebeurtenissen uit zijn jeugd.

Zomerhitte

Op een waddeneiland ontmoet een fotograaf op het naaktstrand een jonge vrouw; hij raakt door haar, en haar veel oudere vriend, gefascineerd en stuit zo op een levensgevaarlijk complot.

Brandende liefde

Sterven, liefde en sex zijn de elementen die het leven van een jonge schilder bepalen.

Biografie van Jan Wolkers: Het litteken van de dood

Levensbeschrijving van de Nederlandse schrijver en beeldend kunstenaar (1925-2007).

Foto Jan Siebelink, copyright Sacha de Boer

Lees dan een van onderstaande boeken:

Groene leugens – Kathryn Hartmann

Onderzoek naar het door bedrijven verdraaien van feiten over hun vervuilende en milieubelastende activiteiten.

De groene meisjes – Jamie van Zijl

Tips, adviezen en vooral aanmoedigingen om over te gaan op een groene leefwijze.

Tot op de draad – Ileen Montijn

Cultuurgeschiedenis van kleding in Nederland: de vervaardiging, de handel, het gebruik en hergebruik.

De voddenkoningin – Saskia Goldschmidt

De jonge en creatieve Koko ziet kans om van haar hobby een beroep te maken door het opkopen van oude kleding en die een tweede leven te geven.

Ecomodernisme

Bundel met bijdragen van onderzoekers en (wetenschaps)journalisten voor een nieuw milieudebat over duurzaamheid en ontwikkeling.

Ga naar de catalogus

Nederland Leest heeft ook een Junior-editie, omdat kinderen natuurlijk ook willen meepraten over thema’s van de toekomst. Tijdens de juniorcampagne staat de heruitgave van Borealis van Marloes Morshuis centraal. Dit boek sluit naadloos aan op het thema Duurzaamheid en is te leen bij Passend Lezen.

Borealis - Marloes Morshuis
Joppe woont met honderdtachtig 13-jarige kinderen in kamp Borealis in Alaska. Ze zijn geselecteerd om na een klimaatramp de aarde opnieuw te bevolken. Maar ze zitten er tegen hun wil en Joppe is van plan om zijn vrijheid terug te winnen. Vanaf ca. 12 jaar.

Klik hier om Borealis te bestellen