Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We vragen u hier eenmalig toestemming voor te geven. Lees meer over ons cookiebeleid.

Voorstelling Chapman for President

donderdag 5 januari 2017

Chapman for presiden poster

"Revolutie begint met het hertoveren van de wereld."

De voorstelling Chapman for President neemt je mee in een hallucinerende treinreis door landschappen, buitenwijken, revoluties... Doe je ogen dicht en zweef weg op de klanken en kleuren van dertien musici, acteurs en filmgeluiden. Maak een film in je eigen verbeelding.

Nieuwe muziek van de Eef van Breen Group, live omgevingsgeluiden en vlijmscherpe teksten van en door Anne Vegter (Dichter des Vaderlands) en Ko van den Bosch komen samen in een filmische muziekvoorstelling die de luisteraar zijn eigen film laat ervaren.

Wie is Chapman?

In Chapman for President volgen we een jongeman die zich een ontmoeting herinnert met een politiek vluchteling genaamd Chapman, uit het Afrikaanse Kameroen. Deze ontmoeting maakte diepe indruk op Eef van Breen, omdat het de eerste keer is dat hij iemand treft die bereid is zijn leven te geven voor een ideaal. In de trein leest hij nieuwsberichten over recente onlusten in Kameroen. Hij besluit uit te zoeken waar Chapman nu is en of hij betrokken is bij de recente omwentelingen in zijn land. Deze zoektocht wordt verbeeld door muziek, poëzie en foley-geluiden. Chapman for President is een zoektocht naar verandering in een wereld die 'af' is.

Eef van Breen Group

De muziek van de Eef van Breen Group is avontuurlijk; ze reist door muzikale landschappen, springt moeiteloos over stijlschuttingen, is niet te vangen, vast te leggen of in te delen. Muziek als een klinkende film die alle zintuigen prikkelt en steeds weer verrassende wendingen neemt. Het maakt het werk van de Eef van Breen Group niet alleen heerlijk om naar te luisteren, maar ook muziek om over na te denken.

Speellijst 2017

7-1-2017 Casco Amsterdam (première)

8-1-2017 Casco Amsterdam (engelstalig)

13-1-2017 Theater a/h Spui Den Haag

14-1-2017 Hanzehof Zutphen

3-2-2017 Stadsgehoorzaal Leiden

11-2-2017 Rotterdamse Schouwburg Rotterdam

16-3-2017 Theater de Veste Delft

18-3-2017 Theaters Tilburg Tilburg

1-4-2017 Muziekcentrum Enschede

14-4-2017 Atlas Theater Emmen

20-5-2017 Musis Arnhem

26-5-2017 Stadsschouwburg Groningen

Win vrijkaarten!

Passend Lezen mag 1x2 vrijkaarten per voorstelling weggeven aan haar klanten! Wilt u kans maken? Vertel ons dan waarom juist u de vrijkaarten moeten winnen! Stuur vóór donderdag 12 januari een mail met uw motivatie en uw contactgegevens naar communicatie@passendlezen.nl. Geef hierbij aan voor welke locatie u kans wilt maken. (Deze actie is niet geldig voor de premiere op 7 en 8 januari)

Team

Eef van Breen- concept en synopsis, projectleider, componist en musicus 
Anne Vegter en Ko van den Bosch - teksten
Judith Schoneveld - dramaturgisch advies
Floris Schönfeld - artistiek adviesRuben Samama - muzikaal advies
Ola Mafaalani - artistiek advies
Peter Zwart: quadrafonisch geluidsontwerp
Andre Joosten: podiumbeeld
Karl Klomp: lichtontwerp
Zakelijk management: Michael de Roo
Marketing en Pr: Carola van der Heijden
Coproductie met Noord Nederlands Toneel
Tourneeplanning: Theaterbureau De Mannen

Uitvoerenden: 
Eef van Breen - concept/componist/koperblaasinstrumenten/zang
Marcel Andriessen - foley-geluiden
Maaike-Merel van Baarzel - altviool
Marije van den Berg - fluit
Timothee Busch - cello
Stathis Elio - contrabas/tuba
Hadewych Hofland - viool
Vera Galesev - foley-geluiden
Joost Lijbaart - drums
Emmy Storms - viool
Eva Tebbe - harp/zang
Anne Vegter - live spreekstem
Peter Zwart - geluid
Valentijn Berkhout-  geluid

Chapman for President is een coproductie met NNT met dank aan Eye en Theater De Roode Bioscoop en wordt mede mogelijk gemaakt door: Amsterdam Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten, Kunstraad Groningen, BNG Cultuurfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds.

Meer informatie over de voorstelling is te vinden op www.chapmanforpresident.com.

top