Audiolezen

Audiolezen

Bij Passend Lezen vind je onder Audiolezen een groot aantal boeken, kranten en tijdschriften en hoorspelen in gesproken vorm. De collectie bestaat uit meer dan 90.000 gesproken boeken. Van streekroman tot detective, van Maarten ’t Hart tot Dan Brown. En dankzij de professionele voorleesstemmen ligt elk boek goed in het gehoor. De collectie wordt maandelijks uitgebreid met nieuwe titels.

Naast gesproken boeken vind je bijna alle landelijke en regionale dagbladen en een groot aanbod aan tijdschriften in gesproken vorm, zo'n 1000 hoorspelen en meer dan 190 hoorcolleges van de Home Academy.

De gesproken lectuur is op verschillende manieren te beluisteren: via de app, via de online player op de website of andere afspeelapparaten voor streaming en op Daisy-cd. Meer informatie vind je hier.

Zomerlezen: Lees nu Flamingo Beach!Boekcover Flamingo Beach

Vanaf 20 juni is het weer tijd voor Zomerlezen. Dit jaar schrijft Suzanne Vermeer het actieboek, getiteld: Flamingo Beach. Als klant van Passend Lezen kun je het boek als uitleenexemplaar bestellen in audio en braille. 

Bestel Flamingo Beach als uitleenexemplaar 

Meer informatie over de Zomerlezen 

Automatisch boeken op je boekenplank ontvangen? 

Lees jij graag streamingboeken en zou je, op basis van jouw voorkeuren, automatisch boeken op je boekenplank willen ontvangen? Dat kan met Genretool streaming! 

Genretool streaming houdt zich aan de, door jou opgegeven, gewenste en ongewenste genres. Zo verschijnen er alleen boeken op jouw boekenplank die jij leuk vindt! Een boek komt alleen automatisch op de boekenplank, wanneer je met het aantal boeken onder jouw streefgetal komt. Vind je het boek toch niet leuk? Geen probleem. Verwijder handmatig de titel van je boekenplank, daarna verschijnt er automatisch binnen een dag (behalve in het weekend) weer een nieuwe op.

Meer informatie over Genretool streaming

Aanwinsten Audiolezen

_
<>Audiolezen

Gesproken boeken

Bij Passend Lezen kun je kiezen uit ruim 90.000 gesproken boeken. Van roman tot detective tot biografie. Zoek snel de gewenste titel en start met lezen!
 

Gesproken kranten en tijdschriften

Gesproken kranten en tijdschriften lees je via streaming in de Online Player via Mijn Bieb, in de app van Passend Lezen, met een hulpmiddel als de Webbox of met een Daisy-cd. Een gesproken krant verschijnt wekelijks en bevat een selectie van artikelen uit de papieren edities van die week. Gesproken tijdschriften verschijnen met dezelfde frequentie als de uitgaven in de winkel. Doorgaans wordt er een selectie gemaakt uit de artikelen.

Hoorspelen

Wist je dat Passend Lezen beschikt over een collectie van zo'n 1000 hoorspelen? Van actuele titels tot klassiekers tot radiodocumentaires.

Hoorcolleges

Duik in de collectie van meer dan 190 hoorcolleges van de Home Academy. De hoorcolleges gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen: van geschiedenis tot natuurwetenschappen tot politiek. De hoorcolleges zijn voorgedragen door sprekers als Maarten van Rossem en Fik Meijer.
 

Digitale aanwinstenlijst

Ben je op zoek naar een leuk nieuw recent boek? Gebruik dan vanaf nu de digitale aanwinstenlijst! Hiermee is het mogelijk om te zoeken in de titels die recent zijn verschenen in audio en/of braille. Selecteer de leesvorm en het gewenste genre en ontdek welke titels er in de afgelopen maand zijn verschenen. Wil je de titels in een andere periode getoond hebben? Dan is het ook mogelijk om te kiezen voor titels die in het afgelopen jaar, kwartaal (3 maanden) of week zijn verschenen.

Lees in de handleiding hoe je de digitale aanwinstenlijst moet gebruiken (www.passendlezen.nl/hoe-werkt-het).

Naar de Digitale aanwinstenlijst

Binnenkort beschikbaar

Hier vind je het maandelijkse overzicht van boeken die met voorrang aan de collectie worden toegevoegd!

Naar het overzicht binnenkort beschikbaar

Aanwinstenlijst

Hier vind je een handig overzicht van alle titels die aan de collectie van Passend Lezen zijn toegevoegd.

Naar de aanwinstenlijst

ABC Global Books

Met het platform ABC Global Books download je buitenlandse titels in gesproken vorm. Je downloadt de boeken op je eigen computer. Deze zijn dus niet beschikbaar op Daisy-cd of te lezen via jouw boekenplank binnen het account van Passend Lezen. 

Bekijk hier de voorwaarden van ABC en/of vraag een account aan

Afbeelding van smartphone met de boekenplank geopend

Overal lezen met de app van Passend Lezen!

In bed, in de trein, op de bank… Je kunt de gesproken boeken, kranten en tijdschriften ook streamen via de Passend Lezen-app op je smartphone of tablet. Ook kun je de gesproken titels downloaden in de app, zodat deze zonder internet te beluisteren zijn.

Meer weten? Ga naar www.passendlezen.nl/passendlezen-app

Of download direct de Passend Lezen-app voor iOS of Android.