15 jaar en ouder

15 jaar en ouder

Inspiratie voor spannende, grappige en romantische Young Adult-boeken vind je hier. Ken je De labyrintrenner al? Divergent? De boeken van Mel Wallis de Vries? Laat je meeslepen!

<>15 jaar en ouder

Audiolezen

Hier vind je de Audiolezen-collectie voor 15 jaar en ouder.

Braillelezen

Hier vind je de Braillelezen-collectie voor 15 jaar en ouder.

Jumboletter

Hier vind je de Jumboletter-collectie voor 15 jaar en ouder.

Collectie boeken voor school / voor je lijst

Speciaal voor de jeugd op de middelbare school is er een uitgebreide collectie gesproken boeken en karaokeboeken. Deze boeken zijn gerangschikt voor de literatuurlijst én zijn gesorteerd op leeftijd en niveau. Vind hier dus makkelijk en snel een gesproken boek of karaokeboek dat bij je past. Zo kun je voortaan ook luisteren voor je lijst, waar en wanneer je maar wilt. Dus oortjes in en luisteren maar!

Naar passendlezen.nl/voorjelijst

Zapp!

Zapp nr 7 (en 8) is uit, gisteren ingelezen in de studio’s in Grave.
Eentje om lekker lang van te genieten, want extra dik!

En deze Zapp heeft weer genoeg vermaak, infotainment, audio, plezier, boeken, films, muziek, reportages, lotgenoten en nog veel meer extra’s om de komende lange, hete zomer gemakkelijk door te komen.

Twee reportages maar liefst in de zevende Zapp! van dit jaar. Ole van der Heiden sprak met Onno Doove, de maker van de toegankelijke game Dark Adventures, en Twan Driessen ging langs bij het Step up Study Event in Leusden. Want wat ga je doen naar je middelbare school, of na je HBO-studie? Hoe kom je aan een baan? Of ga je eerst stage lopen? De antwoorden vind je bij SUSE, en in Zapp!

Verder vragen we ons af hoe we Schiphol moeten overleven, waar de jonge radioluisteraar gebleven is, komt model Xueli (17) langs, slaagt blinde Defne cum laude voor haar gymnasium, gaat transgender Emma Duine nooit zonder make-up op pad, en vertelt Linda dat studenten met een functiebeperking niet speciaal behandeld willen worden.

Er worden maar liefst drie boeken besproken in deze Zapp!, zodat je wat te lezen hebt als je bij ligt te komen op een strand om te genieten van een welverdiende vakantie. Twee films, iets met games en muziek van Diggy Dex, maar ook heel veel zonnige zomerhits. Kortom: genoegen te beleven en te genieten. En dat is ook het thema van deze Zapp!: genieten! Dat zouden veel meer mensen moeten doen.

Zapp! is een audiotijdschrift speciaal voor tieners met een leeshandicap. Elke vier weken is er een nieuw nummer vol informatie en weetjes, veel muziek, een eigen reportage, en recensies in de rubrieken Game, Boek en Film.

Beluister nu Zapp!

Karaokelezen

Karaokelezen doe je met karaokeboeken. Dit zijn digitale boeken die gecombineerd zijn met de gesproken versie van het boek. Tijdens het lezen word je ondersteund door een karaokebalkje, dat meeloopt met de tekst die tegelijkertijd wordt voorgelezen door een menselijke stem. Zo zie je per woord waar je op de bladzijde bent als het boek wordt voorgelezen. Daarnaast is het mogelijk om de snelheid en de lettergrootte naar wens aan te passen.