15 jaar en ouder

15 jaar en ouder

Inspiratie voor spannende, grappige en romantische Young Adult-boeken vind je hier. Ken je De labyrintrenner al? Divergent? De boeken van Mel Wallis de Vries? Laat je meeslepen!

<>15 jaar en ouder

Audiolezen

Hier vind je de Audiolezen-collectie voor 15 jaar en ouder.

Braillelezen

Hier vind je de Braillelezen-collectie voor 15 jaar en ouder.

Jumboletter

Hier vind je de Jumboletter-collectie voor 15 jaar en ouder.

Collectie boeken voor school / voor je lijst

Speciaal voor de jeugd op de middelbare school is er een uitgebreide collectie gesproken boeken en karaokeboeken. Deze boeken zijn gerangschikt voor de literatuurlijst én zijn gesorteerd op leeftijd en niveau. Vind hier dus makkelijk en snel een gesproken boek of karaokeboek dat bij je past. Zo kun je voortaan ook luisteren voor je lijst, waar en wanneer je maar wilt. Dus oortjes in en luisteren maar!

Naar passendlezen.nl/voorjelijst

Zapp!

In de zomerZapp gaan we van bekende sterren als Ronny Flex en Rammstein naar aankomende talenten als Zoë Tauran.

We hebben verder maar liefst 3 interviews. In een samenwerking met moet je horen hoor je alles over een club die het uitgaan voor mensen met een beperking toegankelijker wil maken. Twan praat met Erik Arnoldussen over hoe je kinderen en jongeren het beste mobiliteidslessen geeft en het ontmoetingscafee voor jongeren dat hij al 15 jaar organiseert.
Twan is nog lang niet uitgepraat, hij heeft groot nieuws te melden! Sander praat met hem over zijn verhuisplannen en hoe het is om als je altijd bij je ouders hebt gewoond voor het eerst op eigen benen te staan.

Twee verhalen over boeiende podcasts, een tochtje over het water en een totaal vernieuwde app maken van deze Zapp een fijn blad voor in de koffer mee opweg naar die verre bestemming

Zapp! is een audiotijdschrift speciaal voor tieners met een leeshandicap. Elke vier weken is er een nieuw nummer vol informatie en weetjes, veel muziek, een eigen reportage, en recensies in de rubrieken Game, Boek en Film.

Beluister nu Zapp!

Karaokelezen

Karaokelezen doe je met karaokeboeken. Dit zijn digitale boeken die gecombineerd zijn met de gesproken versie van het boek. Tijdens het lezen word je ondersteund door een karaokebalkje, dat meeloopt met de tekst die tegelijkertijd wordt voorgelezen door een menselijke stem. Zo zie je per woord waar je op de bladzijde bent als het boek wordt voorgelezen. Daarnaast is het mogelijk om de snelheid en de lettergrootte naar wens aan te passen. Karaokeboeken speel je af via de online player op de website.