15 jaar en ouder

Inspiratie voor spannende, grappige en romantische Young Adult-boeken vind je hier. Ken je De labyrintrenner al? Divergent? De boeken van Mel Wallis de Vries? Laat je meeslepen!

_
<>15 jaar en ouder

Hier vind je de Audiolezen-collectie voor 15 jaar en ouder.

Hier vind je de Braillelezen-collectie voor 15 jaar en ouder.

Hier vind je de Jumboletter-collectie voor 15 jaar en ouder.

Freelance verslaggever Doreen ter Beest had nooit gedacht dat ze ooit met een geweer in haar handen zou staan, maar de droom is onlangs dan toch bewaarheid. Bij schietvereniging Op de Korrel in Bemmel schoot ze voor Zapp! de bijna unieke score 10.2 bij elkaar. Dit mooie succes is te beluisteren in de reportage die Doreen daar maakte en waarin ze en passant ook nog even de in Nederland wereldberoemde John Kuster interviewde.

Behalve deze knallende reportage zijn er nóg twee reportages te beluisteren in het extra dikke zomernummer van Zapp!: Een gesprekje op de Ziezo Beurs met Marina Kovac over de Orcam MyEye, dat cameraatje dat je aan je bril bevestigt en dat je van alles kan vertellen en voorlezen; en een gesprek op diezelfde beurs met een student die een braille toetsenbordje uitvond voor je smartphone en daar zelfs een prijs mee won.

Ook zijn er boekentips van Passend Lezen, twee films die je in een koele bioscoop zou kunnen gaan bekijken, muziek in je moerstaal, een oproep van Pelantas, en veel artikelen en tips die je de zomer wat prettiger laten doorkomen op weg naar het einde van de vakantie.

Zapp! is een audiotijdschrift speciaal voor tieners met een leeshandicap. Elke vier weken is er een nieuw nummer vol informatie en weetjes, veel muziek, een eigen reportage, en recensies in de rubrieken Game, Boek en Film.

Beluister nu Zapp!

Karaokelezen doe je met karaokeboeken. Dit zijn digitale boeken die gecombineerd zijn met de gesproken versie van het boek. Tijdens het lezen word je ondersteund door een karaokebalkje, dat meeloopt met de tekst die tegelijkertijd wordt voorgelezen door een menselijke stem. Zo zie je per woord waar je op de bladzijde bent als het boek wordt voorgelezen. Daarnaast is het mogelijk om de snelheid en de lettergrootte naar wens aan te passen.