15 jaar en ouder

Inspiratie voor spannende, grappige en romantische Young Adult-boeken vind je hier. Ken je De labyrintrenner al? Divergent? De boeken van Mel Wallis de Vries? Laat je meeslepen!

_
<>15 jaar en ouder

Hier vind je de Audiolezen-collectie voor 15 jaar en ouder.

Hier vind je de Braillelezen-collectie voor 15 jaar en ouder.

Hier vind je de Jumboletter-collectie voor 15 jaar en ouder.

De clitoris, alto’s, gothics, skaters, straaljagergevechten, de girl power van Captain Marvel, een album vol Sucker Punches... De nieuwe editie van Zapp! zit weer boordevol met de meest uiteenlopende onderwerpen! Vluchtende tieners uit Midden-Amerika komen aan het woord, net als de Noorse zangeres Sigrid. Professor Felienne Hermans vertelt over programmeren speciaal voor en door kinderen en tieners met een visuele beperking. En je krijgt antwoord op een heleboel vragen. Wat je moet doen als je niet lekker in je vel zit, bijvoorbeeld? Of waarom hebben lhb’s andere sociale levens hebben dan heteroseksuelen? En wie is de schuldige van jouw slaaptekort? (hint: je smartphone…)

Zapp! is een audiotijdschrift speciaal voor tieners met een leeshandicap. Elke vier weken is er een nieuw nummer vol informatie en weetjes, veel muziek, een eigen reportage, en recensies in de rubrieken Game, Boek en Film.

Beluister nu Zapp!

Karaokelezen doe je met karaokeboeken. Dit zijn digitale boeken die gecombineerd zijn met de gesproken versie van het boek. Tijdens het lezen word je ondersteund door een karaokebalkje, dat meeloopt met de tekst die tegelijkertijd wordt voorgelezen door een menselijke stem. Zo zie je per woord waar je op de bladzijde bent als het boek wordt voorgelezen. Daarnaast is het mogelijk om de snelheid en de lettergrootte naar wens aan te passen.