Superboek

Lezen is leuk. Maar voor kinderen met een leesbeperking is lezen vooral moeilijk. Superboek helpt je daarbij! Bij Superboek vind je de meest actuele titels in gesproken vorm, in braille of Jumboletter voor alle leeftijden.

Heb je een leesbeperking en ben je onder de 18 jaar? Word dan nu gratis lid van Passend Lezen (check nog wel even bij je ouders of zij dit ook goed vinden)! Je krijgt dan onbeperkt toegang tot Superboek. 

Word nu lid

De collectie van Superboek bestaat uit ruim 14.000 jeugdboeken en ongeveer 20 tijdschriften. Van Jip en Janneke tot De Grijze Jager. Van Sjakie en de chocoladefabriek tot De waanzinnige boomhut.

<>Superboek

Leuke en lieve verhalen voor de kleintjes! Ga op avontuur met Jip en Janneke of ontdek alle bekende sprookjes! Korte en iets langere verhalen voor de allerjongsten. Van Meester Max tot aan 3 ei is een paasei.

Naar de collectie 0 tot 6 jaar

Zoek je een boek voor je leeslijst Nederlands? Of ontdek jij graag andere werelden? Stap dan nu in de magische werelden van Percy Jackson en Artemis Fowl of ga terug in de tijd met Kruistocht in Spijkerbroek. Je kunt natuurlijk ook in het heden blijven met de Mzzl meiden. Ga op onderzoek uit en duik in de collectie!

Naar de collectie 12 tot 15 jaar

Is Mees Kees jouw favoriete meester? Of ben je zo gek op voetbal dat jij alleen maar over Koen Kampioen wilt lezen? Dat kan! Lees hier de allerleukste kinderboeken voor jou! Van Dolfje tot aan Superjuffie.

Naar de collectie 6 tot 9 jaar

Lees jij voor de Lijst? Of houd je gewoon van boeken? Beleef de spanning in De labyrintrenner, De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine en Divergent. Laat je meeslepen met Mel Wallis de Vries en Helen Vreeswijk. Van Alice in zombieland tot aan De weeffout in onze sterren; hier vind je alle Young Adult-titels.

Naar de collectie 15 jaar en ouder

Op avontuur met De Grijze Jager? Wegdromen bij Dagboek van een muts? Hier vind je de tofste boeken, van De waanzinnige boomhut tot Dummy de Mummie. Maar ook boeken voor werkstukken en spreekbeurten.

Naar de collectie 9 tot 12 jaar

Karaokelezen doe je met karaokeboeken. Dit zijn digitale boeken die gecombineerd zijn met de gesproken versie van het boek. Tijdens het lezen word je ondersteund door een karaokebalkje, dat meeloopt met de tekst die tegelijkertijd wordt voorgelezen door een menselijke stem. Zo zie je per woord waar je op de bladzijde bent als het boek wordt voorgelezen. Daarnaast is het mogelijk om de snelheid en de lettergrootte naar wens aan te passen.

Duik in de collectie van ruim 800 Jumboletter-boeken en bestel de gewenste titel (maximaal 3 titels per maand). Een Jumboletter wordt geprint zodra er een aanvraag voor binnen is en binnen 3-5 werkdagen naar jou toegezonden. Veel leesplezier!

Ben je op zoek naar informatie voor je spreekbeurt of werkstuk? Of wil je graag meer weten over bijvoorbeeld dieren in de woestijn, het leven in de middeleeuwen of hoe huizen gebouwd worden? Kijk dan eens bij de Informatieboekjes die je bij Passend Lezen kunt lenen.

De informatieboekjes zijn alleen bedoeld voor kinderen met een visuele beperking (blind of slechtziend). 

Naar de informatieboekjes

 

De Koninklijke Bibliotheek en de keten Passend Lezen (Passend Lezen, CBB en Dedicon) starten een pilot voor braillelezers: FlexBraille.

Lees meer over FlexBraille

Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis is er een stripverhaal ontwikkeld dat ook toegankelijk is gemaakt voor mensen met een visuele beperking. Het Donald Duck stripverhaal verschijnt in de vorm van een grote map waarbij hoofdrolspelers Donald, Katrien en Dagobert Duck in reliëf worden weergegeven en de strip voorzien is van brailleschrift en audio-ondersteuning.

Deze Donald Duck is in een beperkte oplage geproduceerd door Stichting Dedicon en was exclusief verkrijgbaar voor leden van Bibliotheekservice Passend Lezen.

Lees meer over Donald Duck in braille