Inspiratie

Inspiratie en leestips

De keuze uit boeken is enorm bij Passend Lezen. Als je even niet weet wat je wilt lezen, op zoek bent naar inspiratie of gewoon een leestip wilt, hebben we bij Passend Lezen verschillende mogelijkheden. Maandelijks wordt deze pagina up-to-date gemaakt met de top-10 van de afgelopen maand. Elke twee weken versturen we een nieuwsbrief met leuke tips. En dagelijks sturen we twee leestips via de social media X (Twitter) en Facebook.

<>Inspiratie

Ontvang elke twee weken inspiratie in je inbox! 

Wil je elke twee weken boekentips, leesinspiratie en ander nieuws over Passend Lezen in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief!

Ja, ik wil me aanmelden voor de tweewekelijkse nieuwsbrief

Automatisch boeken op je boekenplank ontvangen? 

Lees jij graag streamingboeken en zou je, op basis van jouw voorkeuren, automatisch boeken op je boekenplank willen ontvangen? Dat kan met Genretool streaming! 

Genretool streaming houdt zich aan de, door jou opgegeven, gewenste en ongewenste genres. Zo verschijnen er alleen boeken op jouw boekenplank die jij leuk vindt! Een boek komt alleen automatisch op de boekenplank, wanneer je met het aantal boeken onder jouw streefgetal komt. Vind je het boek toch niet leuk? Geen probleem. Verwijder handmatig de titel van je boekenplank, daarna verschijnt er automatisch binnen een dag (behalve in het weekend) weer een nieuwe op.

Meer informatie over Genretool streaming

Beoordeel jouw gelezen boek

Heb jij een boek gelezen waar je graag een review over schrijft? Dat kan! Jouw beoordeling van een boek is leuk en handig voor andere klanten van Passend Lezen.

Hoe schrijf je een review? 

  • Zorg dat je eerst inlogt
  • Zoek via de zoekbalk het boek waar je een review over wilt schrijven 
  • Klik op de titel
  • Scrol naar onder, naar de kop 'Beoordelingen' en klik op 'schrijf een beoordeling'
  • Schrijf je beoordeling en klik op 'ok'


We kijken uit naar jouw mening!

Binnenkort beschikbaar

Hier vind je het maandelijkse overzicht van boeken die met voorrang aan de collectie worden toegevoegd!

Naar het overzicht binnenkort beschikbaar

Digitale aanwinstenlijst

Ben je op zoek naar een leuk nieuw recent boek? Gebruik dan vanaf nu de digitale aanwinstenlijst! Hiermee is het mogelijk om te zoeken in de titels die recent zijn verschenen in audio en/of braille. Selecteer de leesvorm en het gewenste genre en ontdek welke titels er in de afgelopen maand zijn verschenen. Wil je de titels in een andere periode getoond hebben? Dan is het ook mogelijk om te kiezen voor titels die in het afgelopen jaar, kwartaal (3 maanden) of week zijn verschenen.

Lees in de handleiding hoe je de digitale aanwinstenlijst moet gebruiken (www.passendlezen.nl/hoe-werkt-het).

Naar de Digitale aanwinstenlijst

Social nieuws 

Je kunt Passend Lezen volgen via de volgende social media:

 Facebook
 X (Twitter)
 Instagram
 Youtube
 

Afbeelding van smartphone met de boekenplank geopend

Overal lezen met de app van Passend Lezen!

In bed, in de trein, op de bank… Je kunt de gesproken boeken, kranten en tijdschriften ook streamen via de Passend Lezen-app op je smartphone of tablet. Ook kun je de gesproken titels downloaden in de app, zodat deze zonder internet te beluisteren zijn.

Meer weten? Ga naar www.passendlezen.nl/passendlezen-app

Of download direct de Passend Lezen-app voor iOS of Android.

Literaire campagnes en specials

Literaire campagnes
Jaarlijks kun je als lid van Passend Lezen meedoen aan landelijke literaire campagnes. Elke campagne is er een ander boekgeschenk beschikbaar in verschillende leesvormen. Bij een deel van de campagnes kun je het bijbehorende geschenk op Daisy-cd aanvragen. Je ontvangt de Daisy-cd dan in een speciaal hoesje om te houden tijdens de actieperiode.

Hieronder vind je een overzicht van de campagnes in 2024 waar je als lid van Passend Lezen aan mee kunt doen:

Poëzieweek 25 januari t/m 31 januari
Boekenweek 16 maart t/m 24 maart
Zomerlezen 20 juni t/m 20 juli
Kinderboekenweek 2 oktober t/m 13 oktober
Heel Nederland Leest 1 november t/m 30 november

Specials
Jaarlijks verschijnen er verschillende speciale uitgaven als bewaarexemplaar. Dit zijn uitgaven met een speciaal uitgekozen thema. Als klant van Passend Lezen kun je deze speciale uitgaven aanvragen op Daisy-cd bij Klantencontact. Dit kan telefonisch of per e-mail. Je mag in dit geval het bestelde exemplaar houden. Let op: vanaf 2024 zijn deze specials enkel als uitleenexemplaar te bestellen via streaming en op Daisy-cd.

Bekijk de verschenen specials via www.passendlezen.nl/specials