Home

Als je blind, slechtziend of dyslectisch bent, heb je bij Bibliotheekservice Passend Lezen toegang tot de mooiste romans, de spannendste verhalen en de allerleukste kinderboeken, in diverse leesvormen en collecties. Zo bestaat de collectie Audiolezen uit ruim 75.000 gesproken boeken! Dus voor iedereen wat wils. En van elke titel kun je een fragment beluisteren. Nieuwsgierig?

Naar de collectie Audiolezen

Vraag nu het Poëzieweekgeschenk aan!

Van 30 januari t/m 5 februari is het weer Poëzieweek! Dit jaar is het geschenk Nu geschreven door maar liefst tien dichters! Klanten van Passend Lezen kunnen het Poëzieweekgeschenk aanvragen. Wees er snel bij, want OP=OP!

Meer over de Poëzieweek

Lezen kan altijd! Dus ook als je blind, slechtziend of dyslectisch bent. Bibliotheekservice Passend Lezen heeft voor iedereen met een leesbeperking een passende oplossing, zoals Audiolezen, Braillelezen, Letterlezen en Combilezen.

De collectie van Passend Lezen bestaat uit meer dan 75.000 gesproken boeken en een uitgebreide kiosk met circa 125 gesproken titels van populaire kranten en tijdschriften. Aanvullend zijn er ruim 15.000 brailleboeken verkrijgbaar. Daarmee komt leesplezier binnen ieders bereik. De collectie is exclusief beschikbaar voor mensen met een leesbeperking.

Word nu lid

<>Home

Poëzieweek | 30 januari t/m 5 februari

Dit jaar is het Poëzieweekgeschenk geschreven door maar liefst tien dichters, getiteld Nu. Nu is een bloemlezing met werk van jonge, talentvolle dichters uit Vlaanderen en Nederland. Klanten van Passend Lezen kunnen het geschenk aanvragen. Het geschenk wordt opgestuurd tijdens de actieperiode. Na de actieperiode gelden weer de gebruikelijke uitleenregels. Wees er snel bij, want OP=OP.

Vraag het geschenk aan
 

In de handleiding vind je een uitgebreide toelichting.

Download de handleiding

In de handleiding vind je een uitgebreide toelichting over de Online Player.

Download de handleiding

 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar de nieuwsberichten

Momenteel zijn er geen openstaande vacatures bij Passend Lezen.

Bekijk onze YouTube video!

Naar de YouTube video

Stap-voor-stap uitleg over uit hoe de website van Passend Lezen zo optimaal mogelijk gebruikt kan worden.

Naar de pagina met alle instructiefilmpjes