Braillelezen

Braillelezen

Lees je in braille? De collectie brailleboeken van Passend Lezen bestaat uit meer dan 20.000 titels. Je vindt hier klassiekers, maar ook recent verschenen boeken worden snel aan de collectie toegevoegd. Wanneer je bij Passend Lezen een brailleboek bestelt, wordt het boek dubbelzijdig geprint via een brailleprinter. Vervolgens worden de brailleboeken kosteloos thuisbezorgd. Retourneren is niet nodig.

Passend Lezen biedt ook tijdschriften aan in braille. De tijdschriften verschijnen als brailleband. Bij de meeste tijdschriften wordt een selectie gemaakt uit de artikelen. De omvang van de banden verschilt per titel.

En wist je dat Passend Lezen ook brailleboeken voor beginnende braillelezers aanbiedt?

Aanwinsten Braillelezen

_
<>Braillelezen

Braille-A boeken

Braille-A boeken zijn brailleboeken voor de beginnende braillelezer. Om het lezen te vergemakkelijken staat er een extra witregel tussen de brailleregels, bevat de tekst geen hoofdletters en zijn de boekjes enkelzijdig geprint. Zoeken op Avi niveau is mogelijk (het is echter geen filtermogelijkheid).

Braille tijdschriften

Passend Lezen biedt een selectie van bekende tijdschriftentitels aan in braille. Deze tijdschriften, in brailleband, verschijnen in principe gelijktijdig met de uitgave die in de winkel ligt. Bij de meeste titels wordt een selectie gemaakt uit de artikelen. De omvang van de banden verschilt per titel. Tijdschriften in braille hoeven niet geretourneerd te worden.
 

Brailleboeken

De collectie brailleboeken van Passend Lezen bestaat uit ruim 20.000 titels. Van roman tot detective tot bibliografie tot natuurkunde, je vindt het allemaal in braille. Brailleboeken hoeven niet teruggestuurd te worden.

Reliëfwerk

Op zoek naar een kaart of plattegrond? Bij Passend Lezen zijn deze kaarten, reliëfwerk genoemd, zijn alle elementen voelbaar. De teksten worden weergegeven in braille, soms in combinatie met grote letterdruk.

 

Digitale aanwinstenlijst

Ben je op zoek naar een leuk nieuw recent boek? Gebruik dan vanaf nu de digitale aanwinstenlijst! Hiermee is het mogelijk om te zoeken in de titels die recent zijn verschenen in audio en/of braille. Selecteer de leesvorm en het gewenste genre en ontdek welke titels er in de afgelopen maand zijn verschenen. Wil je de titels in een andere periode getoond hebben? Dan is het ook mogelijk om te kiezen voor titels die in het afgelopen jaar, kwartaal (3 maanden) of week zijn verschenen.

Lees in de handleiding hoe je de digitale aanwinstenlijst moet gebruiken (www.passendlezen.nl/hoe-werkt-het).

Naar de Digitale aanwinstenlijst

Binnenkort beschikbaar

Hier vind je het maandelijkse overzicht van boeken die met voorrang aan de collectie worden toegevoegd!

Naar het overzicht binnenkort beschikbaar

Aanwinstenlijst

Hier vind je een handig overzicht van alle titels die aan de collectie van Passend Lezen zijn toegevoegd.

Naar de aanwinstenlijst