Voor je lijst

 

Moeite met lezen voor school? Ga dan luisteren!

De collectie van Passend Lezen bevat ruim 90.000 gesproken boeken. Er is dus voor iedereen wat wils. Voor de literatuurlijst zijn bijna alle titels in gesproken vorm beschikbaar, gerangschikt op leeftijd en niveau. Alle boeken zijn gemakkelijk te vinden en te beluisteren via de site of de gratis app van Passend Lezen. Naast gesproken boeken zijn er ook Karaokeboeken. Deze kun je lezen én luisteren tegelijk. Er is dus geen reden meer om niet te oefenen!
 

  • Meer dan 90.000 gesproken boeken

  • Ruime keuze voor de literatuurlijst Nederlands, Engels, Frans, Fries en Duits

  • Streamen of downloaden via de app, dus luisteren waar en wanneer je wilt

  • Gratis voor iedereen tot 18 jaar met een leesbeperking, zoals dyslexie, adhd, TOS of een visuele beperking

Meld je nu aan

<>Voor je lijst

Nederlandse boeken voor 12-15 jaar

Instapniveau

Niveau 1

Niveau 2

Niveau 3

Niveau 4

Nederlandse boeken voor 15+ jaar

Niveau 1

Niveau 2

Niveau 3

Niveau 4

Niveau 5

Niveau 6

Buitenlandse boeken voor de lijst

Duits

Fries

Engels

Frans

Niveautest 

Alle boeken zijn ingedeeld op leesniveau. Weet jij nog niet welk niveau je hebt? Doe de niveautest en binnen een paar minuten weet je het! Voor de niveautest wordt je doorgeleid naar de website van de Jeugdbibliotheek.

Niveautest 12-15 jaar

Niveautest 15-18 jaar

Er is nog veel meer! Liever zelf een titel zoeken? Dat kan ook!

Je kunt hieronder ook direct zelf in de catalogus zoeken op titel of auteur. Als je ingelogd bent en een boek bestelt, verschijnt het vanzelf op je boekenplank onder 'Mijn bieb'.
Dus oortjes in en luisteren maar!

Karaokelezen

Karaokelezen doe je met karaokeboeken. Dit zijn digitale boeken die gecombineerd zijn met de gesproken versie van het boek. Tijdens het lezen word je ondersteund door een karaokebalkje, dat meeloopt met de tekst die tegelijkertijd wordt voorgelezen door een menselijke stem. Zo zie je per woord waar je op de bladzijde bent als het boek wordt voorgelezen. Daarnaast is het mogelijk om de snelheid en de lettergrootte naar wens aan te passen.

Download ook gelijk de app van Passend Lezen!

In bed, in de trein, op de bank... Je kunt de gesproken boeken voor je lijst ook gewoon streamen via de app van Passend Lezen op je smartphone of tablet. Of je kunt ze downloaden, zodat je ook zonder internet kan luisteren. Super handig!

Download nu de app van Passend Lezen voor iOS of Android.

Haal meer uit je boeken!

Ben je op zoek naar leesaanwijzingen, tips voor het lezen, boekbesprekingen of opdrachten? Dan kun je terecht bij Lezen voor de Lijst van de Jeugdbibliotheek.

Bezoek de Jeugdbibliotheek 12-15 jaar

Bezoek de Jeugdbibliotheek 15-18 jaar