9 tot 12 jaar

9 tot 12 jaar

Zoek je spannende boeken? Of juist grappige titels? Dan ben je hier aan het juiste adres! Duik in de collectie voor het juiste boek in de juiste leesvorm. Veel leesplezier!

<>9 tot 12 jaar

Audiolezen

Hier vind je de Audiolezen-collectie voor 9 tot 12 jaar.

Braillelezen

Hier vind je de Braillelezen-collectie voor 9 tot 12 jaar.

Jumboletter

Hier vind je de Jumboletter-collectie voor 9 tot 12 jaar.


 

Klinkklaar 1: stof

Lawaai? Ah, ja... dat was de stofzuiger. Het was nog een beetje stoffig in de studio. En laat daar nou net ook deze Klinkklaar over gaan: stof. Natuurlijk niet alleen stoffig stof dat je kunt opzuigen, maar ook mooie stoffen voor kleding, zoals zijde. Wist je dat zijde afkomstig is van een rups?! En wol komt ook van een dier, een schaap! Daarover vertelt de Texelse schapenboer Lennard in Op Stap.

Ken je trouwens het verhaal van de Keizer, die nieuwe kleren kreeg? Ja, dat blijkt dus geen mooie luxe stof te zijn…maar, ja, hij heeft dus heel weinig kleren aan. En vroeger… welke soorten kleding droegen ze in de prehistorie eigenlijk? En hoe werd die kleding gemaakt? Ook dat hoor je in deze Klinkklaar. Nog even terug naar die stofzuiger… in de boekenhoek heeft Laura een heel goede smoes waarom ze haar huiswerk niet heeft gemaakt. En dat heeft alles te maken met de Rats-Flats-X-weg: een stofzuiger.

Dus ga er maar weer lekker voor zitten en luister naar deze -hatsjoe- stoffige Klinkklaar.

Hier kun je een fragment luisteren

Klinkklaar is een audiotijdschrift voor kinderen met een leeshandicap van 9 t/m 12 jaar. Elke vier weken is er een nieuw nummer over een ander thema. Je kunt een gratis proefnummer bestellen! Hiervoor mail je naar klanten@passendlezen.nl. Vergeet je niet je naam en adresgegevens te noteren?