Specials

Geschenken 

Als lid van Passend Lezen kun je ook meedoen aan landelijke literaire campagnes. Elke campagne is er een ander boekgeschenk beschikbaar. Als klant van Passend Lezen kun je het geschenk op Daisy-cd aanvragen. Je ontvangt de Daisy-cd dan in een speciaal hoesje om te houden tijdens de actieperiode. Hieronder vind je een overzicht van de landelijke acties waar Passend Lezen jaarlijks aan meedoet. 

<>Specials

Poëzieweek
26 januari t/m 1 februari 2023

De Poëzieweek is een themaweek die eind januari/ begin februari door de grootste Nederlandse en Vlaamse poëzie-organisaties wordt georganiseerd. Tijdens deze week staat Poëzie centraal.

Klik hier voor meer informatie

Kinderboekenweek
4 oktober t/m 15 oktober 2023

De Kinderboekenweek vindt altijd begin oktober plaats en duurt 10 dagen. Tijdens de Kinderboekenweek is er extra aandacht voor het Nederlandse kinderboek. In deze periode staat een bepaald thema centraal. Elk jaar schrijft een andere kinderboekenschrijver/ -schrijfster het Kinderboekenweekgeschenk. 

Klik hier voor meer informatie

Boekenweek
11 maart t/m 19 maart 2023

Een jaarlijks terugkerende week van tien dagen in maart ter promotie van het boek. Met het Boekenweekgeschenk reis je op de laatste dag van de Boekenweek gratis bij de NS.


Klik hier voor meer informatie

Nederland Leest
1 november t/m 30 november 2023

Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de bibliotheek. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal maar een thema. Met Nederland Leest wordt iedereen aangemoedigd het geschenk van dat jaar te lezen en er met anderen over te praten. 
 

Klik hier voor meer informatie

Zomerlezen
1 juni t/m 31 augustus 2023

Tijdens de jaarlijkse-terugkerende periode van Zomerlezen worden er elke week boeken met een gezamenlijk thema onder de aandacht gebracht. 


Klik hier voor meer informatie

Speciale uitgaven als bewaarexemplaar

Jaarlijks verschijnen er verschillende speciale uitgaven als bewaarexemplaar. Dit zijn uitgaven met een speciaal uitgekozen thema. Als klant van Passend Lezen kun je deze speciale uitgaven aanvragen op Daisy-cd bij Klantencontact. Dit kan telefonisch of per e-mail. Je mag in dit geval het bestelde exemplaar houden. 

Bestel je liever een uitleenexemplaar? Dan kan dit op Daisy-cd of als streamingversie via de catalogus op de website van Passend Lezen.

Overzicht verschenen specials in 2023

Mode & Kleding Zomer 2023

Vermeer 

Overzicht verschenen specials in 2022:

Vakantiespecial

Podcast over de podcast

Mode & Kleding Winter 2022

Energietransitie

Tour de France 2022

Mode & Kleding Zomer 2022

Overzicht verschenen specials in 2021:

Blinden en slechtzienden en de arbeidsmarkt

Mode & Kleding Winter 2021

Te nat of te droog

Mode & Kleding Zomer 2021

Mars

Tour de France 2021

Overzicht verschenen specials in 2020: 

Pindah*

De impact van Corona

75 jaar Vrijheid

Niet Zien, Wel Beeld

Overzicht verschenen specials in 2019:

Hulphonden

Rembrandt & de Gouden Eeuw

Drempel

Meer leesinspiratie nodig?

Bij Passend Lezen heb je volop keuze aan literatuur. Weet je even niet wat je moet kiezen? Bekijk dan eens onze speciale inspiratiepagina.

Hier vind je onder andere een maandelijkse top 10 voor volwassenen en voor de jeugd. Daarnaast lees je hoe je een review over een gelezen boek kunt achterlaten en welke boeken er binnenkort beschikbaar zijn. Verder vind je meer informatie over Genretool streaming: hiermee ontvang je, op basis van je voorkeuren, automatisch boeken op je boekenplank!

Ga naar www.passendlezen.nl/inspiratie