Specials

Als lid van Passend Lezen kun je ook meedoen aan landelijke literaire campagnes. Elke campagne is er een ander boekgeschenk beschikbaar. Als klant van Passend Lezen kun je het geschenk op Daisy-cd aanvragen. Je ontvangt de Daisy-cd dan in een speciaal hoesje om te houden tijdens de actieperiode. Hieronder vind je een overzicht van de landelijke acties waar Passend Lezen jaarlijks aan meedoet. 

<>Specials

Poëzieweek
28 januari t/m 3 februari 2021

De Poëzieweek is een themaweek die eind januari/ begin februari door de grootste Nederlandse en Vlaamse poëzie-organisaties wordt georganiseerd. Tijdens deze week staat Poëzie centraal.


Klik hier voor meer informatie

Kinderboekenweek
6 t/m 17 oktober 2021

De Kinderboekenweek vindt altijd begin oktober plaats en duurt 10 dagen. Tijdens de Kinderboekenweek is er extra aandacht voor het Nederlandse kinderboek. In deze periode staat een bepaald thema centraal. Elk jaar schrijft een andere kinderboekenschrijver/ -schrijfster het Kinderboekenweekgeschenk. 

Klik hier voor meer informatie

Boekenweek
Maart 2022

Een jaarlijks terugkerende week van tien dagen in maart ter promotie van het boek. Met het Boekenweekgeschenk reis je op de laatste dag van de Boekenweek gratis bij de NS.


Klik hier voor meer informatie

Nederland leest
1 november t/m 30 november 2021

Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de bibliotheek. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal maar een thema. Met Nederland Leest wordt iedereen aangemoedigd het geschenk van dat jaar te lezen en er met anderen over te praten. 

Klik hier voor meer informatie

De Week van het Spannende Boek
7 t/m 13 juni 2021

Tijdens De Week van het Spannende Boek staan literaire genres van ‘spannende boeken’ centraal. Zo is er tijdens deze week volop aandacht voor misdaadliteratuur en is er extra aandacht voor thrillers als vakantieboek.
 

Klik hier voor meer informatie

Jaarlijks verschijnen er verschillende speciale uitgaven als bewaarexemplaar. Dit zijn uitgaven met een speciaal uitgekozen thema. Als klant van Passend Lezen kun je deze speciale uitgaven aanvragen op Daisy-cd bij Klantencontact. Dit kan telefonisch of per e-mail. Je mag in dit geval het bestelde exemplaar houden. 

Bestel je liever een uitleenexemplaar? Dan kan dit op Daisy-cd of als streamingversie via de catalogus op de website van Passend Lezen.

Overzicht verschenen specials in 2021:

Mode & Kleding Winter 2021

Te nat of te droog

Mode & Kleding Zomer 2021

Mars

Tour de France 2021

Overzicht verschenen specials in 2020: 

Pindah*

De impact van Corona

75 jaar Vrijheid

Niet Zien, Wel Beeld

Overzicht verschenen specials in 2019:

Hulphonden

Rembrandt & de Gouden Eeuw

Drempel