Specials

Als lid van Passend Lezen kun je ook meedoen aan landelijke literaire campagnes. Elke campagne is er een ander boekgeschenk beschikbaar. Als klant van Passend Lezen kun je het geschenk op Daisy-cd aanvragen. Je ontvangt de Daisy-cd dan in een speciaal hoesje om te houden tijdens de actieperiode. Hieronder vind je een overzicht van de landelijke acties waar Passend Lezen jaarlijks aan meedoet. 

<>Specials

Poëzieweek
30 januari t/m 5 februari 2020

De Poëzieweek is een themaweek die eind januari/ begin februari door de grootste Nederlandse en Vlaamse poëzie-organisaties wordt georganiseerd. Tijdens deze week staat Poëzie centraal.
 

Klik hier voor meer informatie

Kinderboekenweek
30 september t/m 11 oktober 2020

De Kinderboekenweek vindt altijd begin oktober plaats en duurt 10 dagen. Tijdens de Kinderboekenweek is er extra aandacht voor het Nederlandse kinderboek. In deze periode staat een bepaald thema centraal. Elk jaar schrijft een andere kinderboekenschrijver/ -schrijfster het Kinderboekenweekgeschenk. 
 

Klik hier voor meer informatie

Boekenweek = Boekenmaand
7 t/m 31 maart 2020

De Boekenweek is een jaarlijks terugkerende week van tien dagen in maart ter promotie van het boek. Met het Boekenweekgeschenk kan je op de laatste dag van de Boekenweek gratis reizen bij de NS. 
 

Klik hier voor meer informatie

Nederland leest
1 t/m 30 november 2020

Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de bibliotheek. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal maar een thema. Met Nederland Leest wordt iedereen aangemoedigd het geschenk van dat jaar te lezen en er met anderen over te praten. 

 

Klik hier voor meer informatie

Spannende boekenweken
1 t/m 21 juni 2020

Tijdens de Spannende Boeken Weken staan literaire genres van ‘spannende boeken’ centraal. Zo is er tijdens deze weken volop aandacht voor misdaadliteratuur en is er extra aandacht voor thrillers als vakantieboek.
 

Klik hier voor meer informatie

75 jaar vrijheid
4 & 5 mei 2020

In 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven.


 

Klik hier voor meer informatie

Jaarlijks verschijnen er verschillende speciale uitgaven als bewaarexemplaar. Dit zijn uitgaven met een speciaal uitgekozen thema. Als klant van Passend Lezen kun je deze speciale uitgaven aanvragen op Daisy-cd bij Klantencontact. Dit kan telefonisch of per e-mail. Je mag in dit geval het bestelde exemplaar houden. 

Bestel je liever een uitleenexemplaar? Dan kan dit op Daisy-cd of als streamingversie via de catalogus op de website van Passend Lezen.

Overzicht verschenen specials in 2020: 

LINDA.loves Najaar 2020

Mode & Kleding Winter 2020

Pindah*

Tour de France 2020

De impact van Corona

75 jaar Vrijheid

Niet Zien, Wel Beeld

Linda.Loves Lente 2020

Mode & Kleding Zomer 2020

Overzicht verschenen specials in 2019:

Hulphonden

Rembrandt & de Gouden Eeuw

Drempel