Kinderboekenweek

Binnenkort komt hier meer informatie over de Kinderboekenweek 2020. Hieronder vind je alles over de Kinderboekenweek van 2019.

Het Kinderboekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Anna Woltz. Het boek Haaientanden vertelt het spannende verhaal over de elfjarige Atlanta die in 24 uur rond het IJsselmeer wil fietsen. Klanten van Passend Lezen kunnen het Kinderboekenweekgeschenk uiteraard lenen!

Leen het geschenk hier

 

<>Kinderboekenweek

Foto Anna Woltz, copyright Maikel Thijssen

Wil je meer lezen van Anna Woltz? Kijk dan eens in onze catalogus. Hier vind je diverse boeken door haar geschreven. Hieronder een greep uit haar collectie boeken.

Honderd uur nacht

Emilia (14, ik-figuur) vliegt stiekem naar New York. Als ze daar aankomt, blijkt er een orkaan onderweg te zijn. Emilia sluit vriendschap met drie kinderen en samen proberen ze de storm te overleven. Vanaf ca. 12 jaar. Beschikbaar in audio, braille, jumboletter en karaoke.

Bestel Honderd uur nacht

Alaska

Parkers hond Alaska moest weg, omdat haar broertje allergisch voor hem is. Op haar eerste schooldag ziet ze dat Alaska nu de hulphond is van haar klasgenoot Sven. Ze wil graag weer contact met Alaska, maar ze vindt Sven niet aardig. Vanaf ca. 11 jaar. Beschikbaar in audio, braille en karaoke.

Bestel Alaska

Gips

Fitz (12, ik-figuur) is woedend, omdat haar ouders gaan scheiden. Als ze een dag in het ziekenhuis moet doorbrengen, moet ze met haar eigen gevoelens en die van haar moeder leren omgaan. Vanaf ca. 10 jaar. Beschikbaar in audio, braille en karaoke. 

Bestel Gips

Mijn bijzonder rare week met Tess 

Tijdens zijn vakantie op Texel ontmoet Samuel (10, ik-figuur) Tess. Zij heeft een spannend plan bedacht om haar onbekende vader te leren kennen. En Samuel moet haar helpen. Vanaf ca. 9 jaar. Beschikbaar in audio, braille en jumboletter. 

Bestel Mijn bijzonder rare week met Tess

Onweer

Sam (13) helpt mee in een hotel in Italie. Daar ontmoet ze fotomodel Raf (15) en zijn zusje Larissa. Als er een autobom ontploft voor het hotel is dat het begin van een spannend avontuur. Vanaf ca. 11 jaar. Beschikbaar in audio en braille.

Bestel Onweer

Ga naar de catalogus

Fotocredits: Maikel Thijssen

Atlanta van elf heeft een waanzinnig plan: ze wil in 24 uur rond het IJsselmeer fietsen. Voor de belangrijkste tocht van haar leven heeft ze twaalf boterhammen nodig, vier bananen, een nachtbeugel en kerstverlichting. Opgeven kan niet, dan gaat alles mis. Ze is pas net begonnen als ze keihard tegen de fiets van Finley knalt. Finley is even oud als Atlanta, Hij is vrolijk, grappig én mysterieus: hij is weggelopen van huis, maar heeft niks meegenomen. In zijn zak zitten alleen twee haaientanden … Heeft Atlanta pech dat ze hem ontmoet, of juist geluk?

Anna Woltz

Het Kinderboekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Anna Woltz. Ze heeft al ruim 20 boeken geschreven en won in 2016 de Zilveren Griffel met haar boek Alaska

Leen het geschenk hier

Wil je nog meer lezen? Met deze metroplattegrond reis je van het ene mooie boek naar het andere. Houd je van Harry Potter? Stap in Lijn 2 Potter en ontdek boeken met een magische sfeer. Ben je meer een Dolfje Weerwolfje-lezer? Kies een halte van Lijn 3 Dolfje!

Download hier de boekenmetro

Lees dan een van onderstaande boeken:

Keteltje: op pad met Prins Opa – Jeska Verstegen

Prinses Keteltje wil bij Doffie spelen. Maar de koets mist een wiel en de auto start niet. Dan ziet Prins Opa een lege bus staan. Zou hij die kunnen besturen? Beschikbaar in audio en braille.

Bestel Keteltje op pad met Prins Opa

Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn – Davide Morosinotto

In 1904 bestellen vier vrienden uit het zuiden van de VS uit een catalogus een revolver. In plaats van de revolver krijgen ze een oud kapot horloge toegestuurd. Als blijkt dat er een prijs uitgeloofd is voor dit horloge, besluiten ze naar Chicago te gaan om die op te halen. Zo begint een spannende reis. Beschikbaar in audio.

Bestel Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn

Anne, het paard en de rivier – Wouter Klootwijk

De oom van Anne, die ver weg in het woud woont, heeft een paard nodig. Anne besluit het paard zelf te gaan brengen. Het is een verre tocht naar het Zwarte Woud. Zal het haar lukken? Beschikbaar in audio.

Bestel Anne, het paard en de rivier

De tijdrit – Rod Waters

Eric gaat met Emilie kijken naar de tijdrit van de wielrenners. Op weg naar haar toe helpt hij allerlei wielrenners die pech hebben. Daarna fietst hij héél hard met hen mee. Beschikbaar in audio en braille.

Bestel De tijdrit

Tien dagen in een gestolen auto – Anna Woltz

Camilla (11, ik-figuur) is niet blij als ze naar Zweden wordt gestuurd voor een logeerpartij. Daar aangekomen wordt ze opgepikt door twee broers in een blauwe Saab. Dat is het begin van een spannende vakantie. Beschikbaar in audio en braille.

Bestel Tien dagen in een gestolen auto