Kinderboekenweek

Kinderboekenweek 2022 | 5 t/m 16 oktober

Het Kinderboekenweekgeschenk van dit jaar is Waanzinnige boomhutverhalen geschreven door Andy Griffiths. Klanten van Passend Lezen kunnen het boek als geschenk aanvragen! Het geschenk wordt opgestuurd tijdens de actieperiode. Na de actieperiode gelden weer de gebruikelijke uitleenregels. Wees er snel bij, want OP=OP! 

Bestel het uitleenexemplaar

Kinderboekenweekgeschenk: Waanzinnige boomhutverhalen 

In welk dier verandert Terry Andy met zijn toverstaf? Hoe krijg je een stoel uit je neus op Stoel-in-je-neusdag? Wie kan tot in de ruimte springen tijdens de grote sprongen-springwedstrijd? Welk spelletje spelen Andy en Terry op de heel, heel regenachtige dag? Wat ruimt de supertopper-zuigeropper allemaal op? Lees het allemaal in de Waanzinnige boomhutverhalen

Gi-Ga-Groen

De Kinderboekenweek begint dit jaar op woensdag 5 oktober en loopt tot en met zondag 16 oktober. Dit jaar is het thema ‘Gi-Ga-Groen’. In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen! Andy Griffiths schrijft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk. Het boek is aan te vragen als geschenk en beschikbaar in audio en braille.

Bestel het uitleenexemplaar  

<>Kinderboekenweek

Lees meer van Andy Griffiths Cover boek: Ontzettend smerig

Wil je meer lezen van Andy Griffiths? We hebben de volgende titels van hem in onze collectie (klik op een titel om te bestellen):

Ontzettend smerig

In de buurt van Andy gebeuren heel vaak vieze dingen. Na een lijst van 101 heel smerige dingen, vertelt Andy in acht verhalen over wat hij soms moet eten en wat hem overkomt. Zijn vriend Terry maakt er smerige tekeningen bij. Vanaf ca. 9 jaar.

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

Deel 1 - Andy en Terry wonen in een enorme boomhut. Als hun uitgever boos belt waar hun nieuwe boek blijft, gaan ze hard aan het werk. Ze verzinnen de gekste dingen en er gaat van alles mis. Vanaf ca. 9 jaar.

De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen

Deel 2 - De boomhut van Andy en Terry telt inmiddels 26 verdiepingen. Hun uitgever blijft zeuren om een nieuw boek en de bruut Kapitein Houthoofd heeft het op hen gemunt. Vanaf ca. 9 jaar.

De waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen

Deel 3 - De boomhut van Andy en Terry telt inmiddels 39 verdiepingen. Ze hebben een machine uitgevonden die boeken kan schrijven. Maar deze reusachtige machine heeft een eigen wil en sluit de twee vrienden buiten. Vanaf ca. 9 jaar.

De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen

Deel 4 - Meneer Grootneus, de uitgever van de boeken van Andy en Terry, is vermist. Gelukkig bevat hun waanzinnige boomhut sinds kort een detectivebureau! Vanaf ca. 9 jaar.

Ga naar de catalogus

Meer boeken in het thema ‘Gi-Ga-Groen’ 

Spreekt het thema ‘Gi-Ga-Groen’ je aan? We hebben nog meer boeken in de collectie die bij dit thema passen. Klik op een titel om te bestellen.

De boom met het oor - Annet Schaap

Een kleine jongen komt uit school, vol van een verhaal. Maar hij kan zijn verhaal nergens kwijt. Ook in het park is iedereen druk. Gelukkig is er de boom met het oor. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar.

De school van de magische dieren - Margit Auer

De school van de magische dieren 1 - Benni is verlegen en wordt vaak gepest. Ida is net verhuisd en nieuw in de klas. Op een dag bezoekt de eigenaar van de magische dierenwinkel de Wintersteinschool. Juf Cornfield vertelt dat twee kinderen een magisch dier zullen krijgen. Zullen dat Benni en Ida zijn? Vanaf ca. 8 jaar.

De laatste wilde dieren - Piers Torday

De laatste wilde dieren 1 - Kester (12) kan met dieren praten. Hij woont in een wereld waarin bijna alle dieren zijn uitgeroeid. Enkele overgebleven dieren roepen Kesters hulp in bij het zoeken naar een medicijn tegen een levensbedreigend virus. Vanaf ca. 10 jaar.

Spinder - Simon van der Geest

Hidde vertelt in zijn dagboek dat hij in de geheime kelder van het huis een insectenlaboratorium heeft. Nu eist zijn broer Jeppe de kelder op. Een ware broederoorlog ontspint zich. Vanaf ca. 10 jaar.

Palmen op de Noordpool - Marc ter Horst

Sinds het ontstaan van de aarde verandert het klimaat steeds. Waarom maken de mensen zich daar nu zo druk om? Lees over o.a. scheten uit de zee, heftig weer, ronkende auto's, gestampte zeedieren en maatregelen. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Ga naar de catalogus

Kerntitels Kinderboekenweek 

De CPNB selecteert ieder jaar twintig kerntitels bij het thema van de Kinderboekenweek. Een deel van de geselecteerde titels hebben wij in de collectie en zijn hieronder voor je uitgelicht. Klik op een titel om te bestellen of te reserveren (als een boek nog in productie is).

Een tijger in je bed - Bibi Dumon Tak

Wil je meer weten over tijgers? Lees wat ze kunnen, doen en wat ze meemaken. Is alles echt gebeurd? Ja, alles is waar! Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar. 

Silas en de wolf - Selma Noort

Silas is samen met zijn moeder naar een dorpje in Het Zuiden verhuisd. Tijdens zijn eerste ontdekkingstocht door het bos, komt hij oog in oog te staan met een wolf. Vanaf ca. 9 jaar.

Kalle & het oerwoudgoud - Hermine landvreugd

Kalle gaat met zijn moeder naar Suriname om zijn zus te bezoeken. Een boottocht door het oerwoud leidt tot spannende gebeurtenissen met een spin, brulaap en wurgslang. Dan ontmoeten Kalle en zijn vrienden een hebzuchtige, buitenaardse goudzoeker. Vanaf ca. 9 jaar.

Elke dag broerdag - Tineke Honingh

Noa (ik-figuur) heeft vier broers van deels verschillende ouders. Ze horen bij elkaar, ook al wonen ze maar een paar dagen in de week in hetzelfde huis. Dan valt er een brief op de mat en lijkt hun laatste broerdag aangebroken. Vanaf ca. 10 jaar.

De ontdekkingsreiziger - Katherine Rundell

Fred, Con, Lila en haar broertje Max belanden door een vliegtuigongeluk midden in het Amazonewoud. Samen doen ze hun best om te overleven en de weg terug naar huis te vinden. Dan ontdekken ze sporen... Is hier al eens eerder iemand geweest? Vanaf ca. 10 jaar.

De wonderen van het bos - Mack van Gageldonk (In productie)

Bossen vind je over de hele wereld. Er komen vaak heel bijzondere planten en dieren in voor. Weet je hoe zaden kunnen vliegen en hoe slim struiken kunnen zijn? Makkelijk te lezen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Van honingbij tot hagelslag - Joël Broekaert (In productie)

Wist je dat er zonder planten geen snoepjes zouden zijn? Laat je betoveren door de verhalen achter ons voedsel dat van planten als groente, fruit, bloemen en schimmels komt. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

De Knerpers - Tom Fletcher (In productie)

Op een ochtend ontdekt Lucy dat alle volwassenen zijn verdwenen. De kinderen maken een grote puinhoop van de stad. Lucy en haar vriend Kees zijn vastbesloten om de volwassenen terug te vinden. Maar ze hebben niet gerekend op de enge, stinkende Knerpers. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

Kinderboekenweek prentenboek

Dit jaar is ook het prentenboek Egalus te leen bij Passend Lezen. Egalus houdt van het geruis van de wind tussen zijn stekels. En van de warme zon op zijn zwarte neus. Kalm prikt hij ieder dag het bos schoon. Maar de andere dieren hebben het daar allemaal veel te druk voor. Tot op een dag alles anders wordt. Het boek is beschikbaar als uitleenexemplaar in audio en in braille en is voor kinderen vanaf ca. 4 jaar. 

Bestel Egalus 

Christelijke Kinderboekenweek 2022

Van 5 t/m 15 oktober is het Kinderboekenweek in de Christelijke boekhandel. Speciaal hiervoor worden er drie actieboeken uitgegeven die passen bij het thema ‘Gi-Ga-Groen’. Twee van de drie actieboeken zijn omgezet en zijn te leen bij Passend Lezen tijdens de actieperiode. Beide boeken zijn beschikbaar in audio en braille. 

De groene reis van Pien en Gijs - Lianne Biemond-Kasbergen

Er valt een brief op de mat. Een brief van het reisbureau. Maar wat erin staat, is niet leuk. De vakantie naar Griekenland kan niet doorgaan. Wat nu? De opa van Pien en Gijs heeft een plan. Een heel groen plan. Hij zegt: ga op reis met de fiets. Dan vervuil je niets! Daar gaan ze dan: papa, mama, Pien, Gijs en… Flip! Het wordt een fantastische fietsvakantie.

Bestel De groene reis van Pien en Gijs

Pudding met tomatensaus - Evelien van Dort

Het is natuurweek in de groep acht van Sam en Noor. Juf Wendela heeft allemaal leuke doe-dingen bedacht, ze gaan vegetarisch koken, planten verzorgen en ze brengen bloemen naar de zorginstelling waar de oma van Noor tijdelijk woont. De aarde en alles wat daarop leeft, is een prachtig geschenk waar we goed voor moeten zorgen, vindt de juf. Door de buitenlessen ontdekken Sam en Noor hoe mooi de natuur is. Samen met Chris en Sofie maken ze een prachtig vega kookboek met heerlijke recepten. Directeur Woud is vooral bezig met de leerresultaten, en maakt zich druk over de eindpresentatie voor de ouders. Voldoet de groep van juf Wendela wel aan zijn hoge verwachtingen?

Bestel Pudding met tomatensaus