Kinderboekenweek

Het Kinderboekenweekgeschenk Tiril en de toverdrank is dit jaar geschreven door Bette Westera. Klanten van Passend Lezen kunnen het boek als geschenk aanvragen! Het geschenk wordt opgestuurd tijdens de actieperiode. Na de actieperiode gelden weer de gebruikelijke uitleenregels. Wees er snel bij, want OP=OP!

Worden wat je wilAfbeelding Kinderboekenweekgeschenk

De Kinderboekenweek begint dit jaar op woensdag 6 oktober en loopt tot en met zondag 17 oktober. Dit jaar is het thema ‘worden wat je wil’. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, of je goed bent in rekenen of juist in tekenen. Ieder kind kan worden waar hij of zij van droomt. Bette Westera schrijft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk: Tiril en de toverdrank. Het boek is beschikbaar in audio en braille. 

Klik hier om het uitleenexemplaar Tiril en de toverdrank te bestellen

Kinderboekenweekgeschenk: Tiril en de toverdrank

Rond haar tiende verjaardag ontdekt Tiril dat ze iets heel bijzonders kan: van gedaante veranderen, net als haar lievelingsgod Loki. Om haar dorpsgenoten te overtuigen van de goedheid van koning Harald Haardos, onderneemt Tiril samen met haar vriend Thialfi een spannende reis op zoek naar een toverdrank die zelfs de eerste de beste schapenboer in staat stelt een klinkend heldendicht te maken. Tijdens haar reis door de onherbergzame wereld van de Joekels heeft ze haar gave al snel nodig. 

Wil je meer lezen van Bette Westera? Kijk dan eens in onze catalogus. Hier vind je diverse boeken door haar geschreven.
Hieronder een greep uit haar collectie boeken.

Uit elkaar

Liefde is niet altijd te begrijpen. Zo gaat soms de liefde na een poosje over en besluiten ouders uit elkaar te gaan. Bijna 45 gedichten over echtscheiding en de gevolgen die dit kan hebben, zowel negatief als positief. Met veel grappige kleurrijke illustraties en op Japanse wijze gevouwen bladzijden. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.
 
Bestel Uit elkaar

Doodgewoon

Vroeg of laat krijgt iedereen met de dood te maken. Ruim vijftig, ook luchtige, gedichten over gemis en afscheid nemen, het bestaan van de hemel en zelf uit het leven stappen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Bestel Doodgewoon

Een vreemd feestje

De ouders van Job zijn op reis als Job acht jaar wordt. Job wil graag dat de opas en omas zijn verjaardagsfeest organiseren. Ze bedenken een spannende speurtocht. Maar ineens zijn alle kinderen verdwenen! Vanaf ca. 7 jaar.
 
Bestel Een vreemd feestje

Krullen en blubbershampoo

Iedereen heeft een vader, alleen Kalle niet. Tijdens de vakantie ontmoet hij op een camping toch zijn vader. Vanaf ca. 8 jaar.
 
Bestel Krullen en blubbershampoo

Ga naar de catalogus

<>Kinderboekenweek

Voor wie: ouders / verzorgers en leraren die te maken hebben met kinderen met leesproblemen.

Wanneer: woensdag 13 oktober van 19.30 uur tot 20.30 uur.

Spreekt het thema ‘Worden wat je wil’ je aan? We hebben nog meer boeken in de collectie die bij dit thema passen. Dit zijn ook de geselecteerde kerntitels van de CPNB per leeftijdsgroep. 

Groep 1 & 2

Ik weet wat ik worden wil – Erik van Os, Elle van Lieshout & Mies v Hout 

Versjesbundel met beroepen op rijm. 

Bestel Ik weet wat ik worden wil

Groep 3 & 4

Tim de kleine boswachter – Jan Paul Schutten, Tim Hogenbosch & Emanuel Wiemans 

Tim is gek op het bos en weet bijna net zo veel over de natuur als zijn vader, die boswachter is. Maar ook Tims nieuwe vriendin Tippi weet veel over het bos. Samen beleven ze veel avonturen, ook met kauwtje Hansje, Tims onafscheidelijke vriend. Vanaf ca. 7 jaar.

Bestel Tim de kleine boswachter

Agent en Boef: de grap van boef-baard – Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer 

Boef is een piraat. Maar Agent doet de was. Hij heeft geen tijd. Dan rent Boef weg. Dat mag niet! Pakt Agent Boef? Of is Boef te snel? AVI-E3. Vanaf ca. 7 jaar. 

Bestel Agent en Boef: de grap van de boef-baard

Groep 5 & 6

Baas van de wereld – Pieter Koolwijk en Elly Hees

Ivo en Mila ontmoeten een zwerver. De zwerver zegt, dat hij de baas van de wereld is. De wereld moet gered worden van de tijdrenners, leegdenkers en oelewappies. Kunnen Ivo en Mila hem helpen? Vanaf ca. 9 jaar.

Bestel Baas van de wereld

Geheim agent Max – Manon Sikkel & Katrien Holland

Geheim agent oma 4 - Geheim agent oma en Faisel zijn op een geheime missie. Daarom verzorgt Max het tuintje van Faisel, waar hij robot Gember onmoet. Gember is Faisels nieuwste uitvinding, die nog niet helemaal goed werkt. Dan wordt Gember ontvoerd. Max moet Gember terugvinden, voor het misgaat. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Bestel Geheim agent Max

Groep 7 & 8

De veger – Jonathan Auxier & Dadu Shin

Nan Mus leidt als kleine schoorsteenveger een zwaar leven. Geholpen door de golem Charlie weet ze aan haar wrede baas te ontsnappen. Maar zal ze ooit echt veilig zijn? Vanaf ca. 10 jaar.

Bestel De veger

De zweetvoetenman – Annette Huizing & Margot Westermann 

Krijg je een boete voor zweetvoeten? Wat als je per ongeluk de verkeerde vermoordt? Mag je je gestolen fiets terugstelen? 23 verhalen over bekende, ook heftige en grappige, rechtszaken en regels. Met stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 jaar.

Bestel De zweetvoetenman

Dit jaar is ook het prentenboek Dromer te leen bij Passend Lezen. Hierin dromen we met Aron mee hoe hij dansend, schrijvend en schilderend de wereld mooier maakt. Het boek is beschikbaar in audio en is voor kinderen vanaf ca. 4 jaar. 

Bestel Dromer


 

Van 6 t/m 16 oktober is het Kinderboekenweek in de Christelijke boekhandel. Speciaal hiervoor worden er drie actieboeken uitgegeven die passen bij het thema ‘Worden wat je wil’.
Twee van de drie actieboeken zijn omgezet en zijn te leen bij Passend Lezen tijdens de actieperiode. Beide boeken zijn beschikbaar in audio en braille. 

Doktor Domoor - Bram Kasse

‘Tijd voor Skips spreekbeurt,’ zegt de juf. ‘Laat maar zien wat je later wilt worden.’ Wat een ramp! Skip heeft geen idee. Voetballer, vlogger, kok, agent? Hij is overal te dom voor (vindt hij). Maar dan krijgt hij een geweldig idee. Hij wordt dierenarts. Net als dokter Domoor. Skip mag vast wel spullen lenen voor zijn spreekbeurt. En misschien ook wel een paar dieren. Maar of dat nou zo’n slim plan is? Want Pepper gaat mee, zijn stuiterende zusje. En de dokter heet niet voor niets Domoor. Dat wordt dus een puinhoop.

Klik hier om Doktor Domoor te bestellen. 

De geheime operatie - Henriët Koornberg-Spronk

Marit, Fabio, Carlijn en Esmée vormen al jarenlang een hechte vriendengroep. Ze zitten bij elkaar in groep 8 en appen heel wat af in hun appgroep FRNZ4EVER. In dit verhaal gaan de vier vrienden op zoek naar hun talent: wat willen ze later worden? En alsof dat nog niet ingewikkeld genoeg is, hebben ze ook nog een mysterie te ontrafelen. Want wat spoken die geheimzinnige, nieuwe buurvrouwen toch uit? De vriendengroep begint een geheime operatie om dat tot op de bodem uit te zoeken!

Klik hier om De geheime operatie te bestellen.