Tussen de Regels

<>Tussen de Regels

Tussen de Regels

Vind je het leuk om nieuwe boeken en verhalen te ontdekken? Het audiomagazine Tussen de Regels van Passend Lezen neemt je graag mee in de wereld van de literatuur, boeken en verhalen. Tussen de Regels verschijnt 4 keer per jaar. De audioversie is de complete editie, de tekstversie is de verkorte editie en bevat de rubrieken Aan de orde en Uitgelezen! (de boekenlijst).

Zomer 2024 (jaargang 10, nummer 2)

Deze zomereditie van Tussen de Regels luister je in Het schrijversprofiel naar een interview met Jacques Vriens. In Hoe werkt het bespreken we de Genretool voor streamingboeken. In de rubriek In gesprek met een interview met Martin van Emous van de CBB over het project 'Audio voor Suriname'. In De Reisgids reizen we af naar de Filipijnen. Uiteraard kun je in de rubriek Uitgelezen! weer luisteren naar de uitgebreide boekentips. 

Audioversie beluisteren
Teksteditie lezen
Bestellijst gesproken boeken

Voorjaar 2024 (jaargang 10, nummer 1)

In de voorjaarseditie die op 14 maart is verschenen, luister je in Het schrijversprofiel naar een interview met Bert Wagendorp. In Hoe werkt het spreken we het dit keer Gerda Schuddeboom over haar adviserende rol. In Kunststof een interview met de directeur van Komt het Zien!. Uiteraard luister je in de rubriek Uitgelezen! weer naar de uitgebreide boekentips. Wij wensen je veel leesplezier!

Audioversie beluisteren
Teksteditie lezen
Bestellijst gesproken boeken

Winter 2023 (jaargang 9, nummer 4)

In de wintereditie die op 6 december is verschenen, luister je in Het schrijversprofiel naar een interview met Wilma Geldof. In Hoe werkt het bespreken we het dit keer het lezen van Elektronische Kranten en Tijdschriften via de Webbox. In De Reportage deze editie verslag over de LPD Satellite. Uiteraard luister je in de rubriek Uitgelezen! weer naar de uitgebreide boekentips. Wij wensen je veel leesplezier!

Audioversie beluisteren
Teksteditie lezen
Bestellijst gesproken boeken

Herfst 2023 (jaargang 9, nummer 3)

In de herfsteditie die op 6 september is verschenen, luister je in Het schrijversprofiel naar een interview met Louise O. Fresco. Zij schrijft dit jaar ook het essay voor de Maand van de Geschiedenis. In Hoe werkt het bespreken we het dit keer Maatwerk. In De Reisgids deze editie een gesprek met Jeroen (helpdeskmedewerker Passend Lezen) waarin hij vertelt over zijn verschillende reisverhalen en -ervaringen. Aan het einde van het magazine kun je uiteraard weer luisteren naar de uitgebreide boekentips in de rubriek Uitgelezen!. Wij wensen je veel leesplezier!

Audioversie beluisteren
Teksteditie lezen
Bestellijst gesproken boeken

Zomer 2023 (jaargang 9, nummer 2)

In de zomereditie die op 7 juni is verschenen, luister je in Het schrijversprofiel naar een interview met Lévi Weemoedt. In Hoe werkt het bespreken we dit keer de Online Player. Verder luister je in De reportage naar een verslag van de eerste Braille Challenge die afgelopen april plaatsvond. Aan het einde van het magazine kun je uiteraard weer luisteren naar de uitgebreide boekentips in de rubriek Uitgelezen!. Wij wensen je veel leesplezier!

Audioversie beluisteren
Teksteditie lezen
Bestellijst gesproken boeken

Voorjaar 2023 (jaargang 9, nummer 1)

In de voorjaarseditie die op 8 maart is verschenen, luister je in Het schrijversprofiel naar een interview met Loes den Hollander. In Hoe werkt het bespreken we dit keer de Daisybox. Verder luister je in De reportage naar een interview met Pierre Vloet over het productieproces bij Dedicon. Aan het einde van het magazine kun je uiteraard weer luisteren naar de uitgebreide boekentips in de rubriek Uitgelezen!. Wij wensen je veel leesplezier!

Audioversie beluisteren
Teksteditie lezen
Bestellijst gesproken boeken

Winter 2022 (jaargang 8, nummer 4)

In de jubileum wintereditie die op 7 december is verschenen, luister je in het Schrijversprofiel naar een interview met Vincent Bijlo. In Hoe werkt het bespreken we dit keer het navigeren met voice-over bij EKT in de app en veel gestelde vragen over de nieuwe app. Verder luister je naar een reportage van de ZieZo-beurs en het jubileum van Passend Lezen dat gevierd werd tijdens de ZieZo-beurs. Ook komen er deze editie drie klanten aan het woord in de rubriek Geef mij maar. Ze vertellen over hun favoriete krant, tijdschrift of boek. Aan het einde van het magazine kun je uiteraard weer luisteren naar de uitgebreide boekentips in de rubriek Uitgelezen!. Wij wensen je veel leesplezier! 

Audioversie beluisteren
Teksteditie lezen
Bestellijst gesproken boeken
Beluister het Jubileum Maatwerklied gemaakt door De Flamingo's

Herfst 2022 (jaargang 8, nummer 3)

In de herfsteditie die op 7 september is verschenen, luister je in het Schrijversprofiel naar het interview met schrijfster Joke van Leeuwen. In Hoe werkt het bespreken we dit keer de pagina 'mijn gegevens' van de nieuwe website. In In gesprek met is Miriam van Woerden aan het woord, die na meer dan 20 jaar bij Passend Lezen te hebben gewerkt met pensioen gaat. Aan het einde van het magazine kun je uiteraard weer luisteren naar de uitgebreide boekentips in de rubriek Uitgelezen!. Wij wensen je veel leesplezier! 

Audioversie beluisteren
Teksteditie lezen
Bestellijst gesproken boeken

Zomer 2022 (jaargang 8, nummer 2)

In de zomereditie die op 1 juni is verschenen, luister je in het Schrijversprofiel naar het interview met schrijfster Carry Slee. In Hoe werkt het bespreken we de nieuwe app van Passend Lezen. In Kunststof hoor je meer over de geleidenlijn en audiomaquette van de Tweede Kamer en ook een interview met Wilma Lems over haar leesclub. Aan het einde van het magazine kun je uiteraard weer luisteren naar de uitgebreide boekentips in de rubriek Uitgelezen!. Wij wensen je veel leesplezier! 

Audioversie beluisteren
Teksteditie lezen
Bestellijst gesproken boeken

Voorjaar 2022 (jaargang 8, nummer 1)

In de voorjaarseditiedie die op 2 maart is verschenen, kun je in Het Schrijversprofiel luisteren naar het interview met schrijver Ronald Giphart. In Hoe werkt het bespreken we dit keer de Studie- en Vakboeken bij Passend Lezen en de Archiefcollectie. In De reportage hoor je een interview met Renate Zentschnig van Soundtrackcity. Aan het einde van het magazine kun je uiteraard weer luisteren naar de uitgebreide boekentips in de rubriek Uitgelezen!. Wij wensen je veel leesplezier!

Audioversie beluisteren
Teksteditie lezen
Bestellijst gesproken boeken

Winter 2021 (jaargang 7, nummer 4)

In de wintereditie die op 8 december is verschenen, kun je in Het Schrijversprofiel luisteren naar het interview met schrijfster Yvonne Keuls. In Hoe werkt het bespreken we het zoeken met de Webbox en het verwijderen van boeken op de Webbox. In De reportage hoor je een interview met paralympische zwemmers Rogier Dorsman en Liesette Bruinsma. In De voorlezer dit keer niemand minder dan Lenie Verwer, de stem achter de populaire boekenserie De Zeven Zussen. Aan het einde van het magazine kun je uiteraard weer luisteren naar de uitgebreide boekentips in de rubriek Uitgelezen!. Wij wensen je veel leesplezier!

Teksteditie lezen
Bestellijst gesproken boeken

Herfst 2021 (jaargang 7, nummer 3)

In de herfsteditie die op 8 september is verschenen, kun je in het Schrijversprofiel luisteren naar het interview met schrijver Jan Brokken. In Hoe werkt het komen verschillende vragen van klanten aan bod. In De reportage hoor je een interview met Annemiek Verbeek en Johannie Geelens van Stichting Runnning Blind. Aan het einde van het magazine kun je uiteraard weer luisteren naar de uitgebreide boekentips in de rubriek Uitgelezen!. Wij wensen je veel leesplezier!

Teksteditie lezen
Bestellijst gesproken boeken

Zomer 2021 (jaargang 7, nummer 2)

In de zomereditie die op 2 juni is verschenen, kun je in het Schrijversprofiel luisteren naar het interview met schrijver Özcan Akyol. In Hoe werkt het hoor je meer over Genretool streaming. In de rubriek De Reisgids een interview met Mariëlle Vissers van de Koninklijke Wandelbond Nederland. Ook tippen we diverse reliëfkaarten van mooie wandelgebieden. Aan het einde van het magazine kun je uiteraard weer luisteren naar de uitgebreide boekentips in de rubriek Uitgelezen! Wij wensen je veel leesplezier!

Teksteditie lezen
Bestellijst gesproken boeken

Voorjaar 2021 (jaargang 7, nummer 1)

In de voorjaarseditie die op 3 maart is verschenen, kun je in het Schrijversprofiel luisteren naar het interview met schrijfster Marjan Berk. In Hoe werkt het hoor je meer over het bestellen van boeken op de website van Passend Lezen. In de Reportage zijn we op bezoek bij het Verzetsmuseum junior. En in de rubriek In gesprek met een interview met Iwan en Miriam over hun werkzaamheden op de afdeling Klantencontact bij Passend Lezen. Aan het einde van het magazine kun je uiteraard weer luisteren naar de uitgebreide boekentips in de rubriek Uitgelezen! Wij wensen je veel leesplezier!

Teksteditie lezen
Bestellijst gesproken boeken

Winter 2020 (jaargang 6, nummer 4)

In de wintereditie die op 2 december is verschenen, kun je in het Schrijversprofiel luisteren naar het interview met schrijfster Paulien Cornelisse. In Hoe werkt het hoor je meer over het lezen van Elektronische Kranten en Tijdschriften via de Online Player op de website. En in Kunststof een interview met Jofke van Loon over hoe zij visueel beperkte mensen helpt om meer in contact te komen met hun creatieve bron. Aan het einde van het magazine kun je uiteraard weer luisteren naar de uitgebreide boekentips in de rubriek Uitgelezen! Wij wensen je veel leesplezier!

Teksteditie lezen
Bestellijst gesproken boeken

Herfst 2020 (jaargang 6, nummer 3)

In de herfsteditie die op 9 september is verschenen, kun je in het Schrijversprofiel luisteren naar het interview met schrijver Maarten van Rossem. In Hoe werkt het hoor je meer over verschillende apps waarmee gelezen kan worden en de wijzigingen die gedaan zijn in de ‘Mijn Bieb’ omgeving op de website. Aan het einde van het magazine kun je uiteraard weer luisteren naar de uitgebreide boekentips in de rubriek Uitgelezen! Wij wensen je veel leesplezier!

Teksteditie lezen
Bestellijst gesproken boeken

Zomer 2020 (jaargang 6, nummer 2)

In de zomereditie die op 4 juni is verschenen, kun je in het Schrijversprofiel luisteren naar het interview met schrijver Annejet van der Zijl. In Hoe werkt het hoort u meer over het Helpcenter op de website en over het zoeken in de collectie Kranten en Tijdschriften. Op het Prikbord enkele tips over interessante podcasts. Aan het einde van het magazine kun je uiteraard weer luisteren naar de uitgebreide boekentips in de rubriek Uitgelezen! Wij wensen je veel leesplezier!

Teksteditie lezen
Bestellijst gesproken boeken

Voorjaar 2020 (jaargang 6, nummer 1)

In de voorjaarseditie die op 4 maart is verschenen, kun je in het Schrijversprofiel luisteren naar het interview met schrijver Pauline Genee. In Hoe werkt het hoort u meer over het ophalen van EKT edities via de website. En in de reportage een interview met Ciham Fennich over haar liefde voor koken.. Aan het einde van het magazine kun je uiteraard weer luisteren naar de uitgebreide boekentips in de rubriek Uitgelezen! Wij wensen je veel leesplezier!

Teksteditie lezen
Bestellijst gesproken boeken

Winter 2019 (jaargang 5, nummer 4)

In de wintereditie die op 4 december is verschenen, kun je in het Schrijversprofiel luisteren naar het interview met schrijver Frank Westerman. In de rubriek Hoe werkt het hoor je meer over Microsoft die vanaf januari 2020 stopt met de ondersteuning van Windows 7. En in de reportage vertellen Audrey en Chiel over hun nieuwste hoorspel dat vanaf begin 2020 beschikbaar zal zijn bij Passend Lezen. Aan het einde van het magazine kun je uiteraard weer luisteren naar de uitgebreide boekentips in de rubriek Uitgelezen! Wij wensen je veel leesplezier!

Teksteditie lezen
Bestellijst gesproken boeken

Herfst 2019 (jaargang 5, nummer 3)

In de herfsteditie die op 18 september is verschenen, kun je in het Schrijversprofiel luisteren naar het interview met schrijfster Simone van der Vlugt. In de rubriek Uitgelicht bespreken we enkele titels binnen het thema dieren. In de rubriek Hoe werkt het hoor je meer over Elektronische Kranten & Tijdschriften. Aan het einde van het magazine kun je uiteraard weer luisteren naar de uitgebreide boekentips in de rubriek Uitgelezen! Wij wensen je veel leesplezier!

Teksteditie lezen
Bestellijst gesproken boeken

Zomer 2019 (jaargang 5, nummer 2)

In de zomereditie die op 5 juni is verschenen, kun je in het Schrijversprofiel luisteren naar het interview met Harrie Geelen. In de rubriek Uitgelicht bespreken we enkele titels binnen het thema klimaat, energie en duurzaamheid. In de rubriek Hoe werkt het geven we tips over het zoeken van titels via de archiefknop op de website. Aan het einde van het magazine kun je uiteraard weer luisteren naar de uitgebreide boekentips in de rubriek Uitgelezen! Wij wensen je veel leesplezier!

Teksteditie lezen
Bestellijst gesproken boeken

Voorjaar 2019 (jaargang 5, nummer 1)

In de nieuwste editie van Tussen de Regels kun je in het "Schrijversprofiel" luisteren naar het interview met Imme Dros. In "Hoe werkt het" komen een paar wijzigingen op de webbox en wijzigingen bij het zoeken op de website aan bod. Verder vertelt Mirjam Boomert in de rubriek "Kunststof" alles over het verkennen van de tactiele kunstwereld. De rubriek "Uitgelicht!" staat dit keer in het teken van biografieën. Wij wensen je veel leesplezier!

Teksteditie lezen 
Bestellijst gesproken boeken

Winter 2018 (jaargang 4, nummer 4)

In de nieuwste editie van Tussen de Regels kun je in het "Schrijversprofiel" luisteren naar het interview met Raoul de Jong. In "Hoe werkt het" komen de onderwerpen Karaokelezen en een wijziging in het tonen van de Aanwinstenlijst op webbox, de app en andere online spelers aan bod. Verder hoor je in de "Reportage" alles over de boekpresentatie van de biografische roman Nieuw Leven en staat de rubriek "Uitgelicht!" in het teken van autisme, hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid. Wij wensen je veel leesplezier!

Teksteditie lezen 
Bestellijst gesproken boeken

Herfst 2018 (jaargang 4, nummer 3)

In de nieuwste editie van Tussen de Regels kun je in het "Schrijversprofiel" luisteren naar het interview met Marion Pauw. In "Hoe werkt het" leggen we uit hoe de spraakbesturing in de Passend Lezen-app werkt en verder hoor je in de "Reportage" alles over levensverhalen en staat de rubriek "Uitgelicht!" in het teken van voeding. Wij wensen je veel leesplezier!

Teksteditie lezen 
Bestellijst gesproken boeken

Zomer 2018 (jaargang 4, nummer 2)

In de nieuwste editie van Tussen de Regels kun je in het "Schrijversprofiel" luisteren naar het interview met Boris Dittrich.

Teksteditie lezen 
Bestellijst gesproken boeken

Voorjaar 2018 (jaargang 4, nummer 1)

In de nieuwste editie van Tussen de Regels kun je in het "Schrijversprofiel" luisteren naar het interview met Jan Terlouw. In "Hoe werkt het" wordt de genretool uitgelegd en verder hoor je natuurlijk alle informatie over de Boekenweek 2018 in Aan de Orde. Wij wensen je veel leesplezier!

Teksteditie lezen 
Bestellijst gesproken boeken
Bestellijst braille boeken

Winter 2017 (jaargang 3, nummer 4)

In de nieuwste editie van Tussen de Regels kun je in het Schrijversprofiel luisteren naar het interview met Ina van der Beek. Het thema van deze Tussen de Regels is poezie. U krijgt dan ook allerlei tips over poezie titels.

Teksteditie lezen (verkorte versie)
Bestellijst

Herfst 2017 (jaargang 3, nummer 3 )

In de nieuwste editie van Tussen de Regels kun je in het Schrijversprofiel luisteren naar het interview met Maarten van Rossem, één van de meest bekende historici van Nederland. In de Reportage blikken we terug op de Better Together conferentie en in Hoe werkt het hoor je meer over het lezen van Elektronische Kranten en Tijdschriften in onze app!

Teksteditie lezen (verkorte versie)
Bestellijst

Zomer 2017 (jaargang 3, nummer 2 )

In de nieuwste editie van Tussen de Regels kun je in het Schrijversprofiel luisteren naar het interview met Tomas Ross, één van de meest bekende schrijvers van de misdaadroman. In de Reisgids nemen we je mee naar de Vierdaagse in Nijmegen en in Hoe werkt het hoor je meer over waar je terecht kunt met vragen en hulp op technisch gebied.

Teksteditie lezen (verkorte versie)
Bestellijst

Voorjaar 2017 (jaargang 3, nummer 1)

In de nieuwste editie van Tussen de Regels kun je in het Schrijversprofiel luisteren naar een van de meest geliefde auteurs onder onze lezers, auteur Gerda van Wageningen. In de reportage hoor je meer over het weekend dat in het teken stond van Borderwijk en in Hoe werkt het meer over onze nieuwe website.

Teksteditie lezen (verkorte versie)
Bestellijst

Winter 2016 (jaargang 2, nummer 4)

Uiteraard ontbreekt in deze editie de Kerst en Nieuwjaarsgroet niet. Auteur Cees Smit (bekend van onder andere de boeken Harteloos en Vanavond breng ik eten) is te horen in het ‘Schrijversprofiel’. We gaan op pad met de Oogvereniging op de Internationale Dag van de Witte Stok en in ‘Hoe werkt het’ meer informatie over de app.

Teksteditie lezen (verkorte versie)
Bestellijst

Herfst 2016 (jaargang 2, nummer 3)

Luister naar de auteur van De Amerikaanse prinses, Annejet van der Zijl. Je hoort meer over Daisyspelers, wandelen met de NS en staat de rubriek ‘Prikbord’ weer vol met tips én een prijsvraag waarmee je kans maakt op vrijkaarten voor Wintercircus Hanson.

Teksteditie lezen (verkorte versie)
Bestellijst

Zomer 2016 (jaargang 2, nummer 2)

In deze editie een interview met de koning van het korte verhaal A.L Snijders, de nieuwe zoekfunctie in de Webbox en in het kader van het Jaar van het boek een  reportage over het ontstaan van het boek, de bewerking tot brailleboek en bewerking tot gesproken boek.

Teksteditie lezen (verkorte versie)
Bestellijst

Lente 2016 (jaargang 2, nummer 1)

In de lente-editie deelt Rosita Steenbeek onder andere haar passie voor Rome, komen we alles te weten over de Passend Lezen-app, gaan we de lange latten op en krijgen we tips over boeken met humor!

Teksteditie lezen (verkorte versie)
Bestellijst

Winter 2015 (jaargang 1, nummer 1)

In de winter-editie onder meer een openhartig interview met Jan Siebelink, zijn we met de Passend Lezenmicrofoon op het grote lees- en voorleesfeest en het verhaal achter de stem waarin we kennismaken met een voorlezer van Dedicon.

Teksteditie lezen (verkorte versie)
Bestellijst