Boeken

Afbeelding van dame met koptelefoon

Boeken

De collectie boeken van Passend Lezen omvat meer dan 90.000 gesproken boeken die je op verschillende manieren kunt beluisteren: via de online player op de website (streaming), via de Passend Lezen-app, of op Daisy-cd. Zo kun je je boek beluisteren waar en wanneer je maar wilt.

Lees je in braille? De collectie brailleboeken bestaat uit meer dan 20.000 titels. Je vindt en bestelt gemakkelijk de gewenste titel. Het boek wordt dan gratis thuisbezorgd. Retourneren is niet nodig. Voor beginnende braillelezers biedt Passend Lezen Braille-A boeken aan. Deze boeken zijn enkelzijdig geprint, hebben een extra witregel tussen de brailleregels en bevatten geen hoofdletters.

Naast gesproken boeken en boeken in braille, beschikt Passend Lezen over een collectie van ruim 900 Jumboletterboeken voor de jeugd. Deze boeken hebben een lettergrootte van 24 en een grotere regelafstand dan gebruikelijk.

Zomerlezen: Lees nu Flamingo Beach!Boekcover Flamingo Beach

Vanaf 20 juni is het weer tijd voor Zomerlezen. Dit jaar schrijft Suzanne Vermeer het actieboek, getiteld: Flamingo Beach. Als klant van Passend Lezen kun je het boek als uitleenexemplaar bestellen in audio en braille. 

Bestel Flamingo Beach als uitleenexemplaar 

Meer informatie over de Zomerlezen 

Automatisch boeken op je boekenplank ontvangen? 

Lees jij graag streamingboeken en zou je, op basis van jouw voorkeuren, automatisch boeken op je boekenplank willen ontvangen? Dat kan met Genretool streaming! 

Genretool streaming houdt zich aan de, door jou opgegeven, gewenste en ongewenste genres. Zo verschijnen er alleen boeken op jouw boekenplank die jij leuk vindt! Een boek komt alleen automatisch op de boekenplank, wanneer je met het aantal boeken onder jouw streefgetal komt. Vind je het boek toch niet leuk? Geen probleem. Verwijder handmatig de titel van je boekenplank, daarna verschijnt er automatisch binnen een dag (behalve in het weekend) weer een nieuwe op.

Meer informatie over Genretool streaming

Digitale aanwinstenlijst

Ben je op zoek naar een leuk nieuw recent boek? Gebruik dan vanaf nu de digitale aanwinstenlijst! Hiermee is het mogelijk om te zoeken in de titels die recent zijn verschenen in audio en/of braille. Selecteer de leesvorm en het gewenste genre en ontdek welke titels er in de afgelopen maand zijn verschenen. Wil je de titels in een andere periode getoond hebben? Dan is het ook mogelijk om te kiezen voor titels die in het afgelopen jaar, kwartaal (3 maanden) of week zijn verschenen.

Lees in de handleiding hoe je de digitale aanwinstenlijst moet gebruiken (www.passendlezen.nl/hoe-werkt-het).

Naar de Digitale aanwinstenlijst

<>Boeken

Gesproken boeken

Bij Passend Lezen kun je kiezen uit ruim 90.000 gesproken boeken. Van roman tot detective tot biografie. Zoek snel de gewenste titel en start met lezen!
 

Jumboletter

Duik in de collectie van ruim 1.000 Jumboletterboeken en bestel de gewenste titel (maximaal 3 titels per maand). Een Jumboletter is een grootletterboek (.24). Het wordt geprint zodra er een aanvraag voor binnen is en binnen 3-5 werkdagen naar jou toegezonden. Veel leesplezier!

Studie- en vakboeken

Passend Lezen biedt ook studie- en vakboeken. Klik op de onderstaande button voor meer informatie over studie- en vakboeken:

Studie- en vakboeken bij Passend Lezen

 

Brailleboeken

De collectie brailleboeken van Passend Lezen bestaat uit ruim 20.000 titels. Van roman tot detective tot bibliografie tot natuurkunde, je vindt het allemaal in braille. Brailleboeken hoeven niet teruggestuurd te worden.

Braille-A boeken

Braille-A boeken zijn brailleboeken voor de beginnende braillelezer. Om het lezen te vergemakkelijken staat er een extra witregel tussen de brailleregels, bevat de tekst geen hoofdletters en zijn de boekjes enkelzijdig geprint. Zoeken op Avi niveau is mogelijk (het is echter geen filtermogelijkheid).

Bijbels

Passend Lezen biedt verschillende Bijbels in de collectie aan als uitleenexemplaar. Klik op de onderstaande button voor alle uitleenexemplaren bij Passend Lezen:

Bijbels in collectie Passend Lezen

Het is ook mogelijk om een Bijbel aan te schaffen bij de CBB. Klik op de onderstaande button voor meer informatie:

Bijbel aanschaffen bij de CBB

 

Duik in de collectie en lees de elektronische boeken!

Je kunt hieronder direct zoeken in de collectie van de elektronische boeken. Als je ingelogd bent en een boek bestelt, verschijnt het vanzelf op je boekenplank onder 'Mijn bieb' en in de Dolphin EasyReader app. 

Afbeelding van smartphone met de boekenplank geopend

Overal lezen met de app van Passend Lezen!

In bed, in de trein, op de bank… Je kunt de gesproken boeken, kranten en tijdschriften ook streamen via de Passend Lezen-app op je smartphone of tablet. Ook kun je de gesproken titels downloaden in de app, zodat deze zonder internet te beluisteren zijn.

Meer weten? Ga naar www.passendlezen.nl/passendlezen-app

Of download direct de Passend Lezen-app voor iOS of Android.

Binnenkort beschikbaar

Hier vind je het maandelijkse overzicht van boeken die met voorrang aan de collectie worden toegevoegd!

Naar het overzicht binnenkort beschikbaar

Aanwinstenlijst

Hier vind je een handig overzicht van alle titels die aan de collectie van Passend Lezen zijn toegevoegd.

Naar de aanwinstenlijst

ABC Global Books

Met het platform ABC Global Books download je buitenlandse titels in gesproken vorm. Je downloadt de boeken op je eigen computer. Deze zijn dus niet beschikbaar op Daisy-cd of te lezen via jouw boekenplank binnen het account van Passend Lezen. 

Bekijk hier de voorwaarden van ABC en/of vraag een account aan

Archiefcollectie

De collectie gesproken boeken wordt jaarlijks aangevuld met een paar duizend nieuwe titels. Passend Lezen verwijdert geen titels, waardoor de collectie blijft groeien. Om de collectie actueel en pluriform te houden, is het Archief ontwikkeld. In de Archiefcollectie vind je boeken die niet meer actueel en/of van mindere kwaliteit zijn. Mocht je hier toch iets van willen luisteren, probeer dan de Archiefcollectie eens uit! Vul je zoekterm in en start met zoeken in de Archiefcollectie. Door het zoekveld leeg te laten of een asterisk (*) te typen in het zoekveld, worden alle resultaten van de Archiefcollectie getoond.

Wanneer je op de link, onderaan deze alinea , klikt en een zoekopdracht invoert, zoek je in de Archiefcollectie. Elke zoekopdracht die je daar doet, zoekt alleen in het Archief. Om weer in de reguliere collectie van Passend Lezen te zoeken, klik je op het logo van Passend Lezen in de header (home).

Naar de Archiefcollectie