Letterlezen

Letterlezen

Naast lectuur in gesproken vorm en braille, kun je bij Passend Lezen terecht voor een kleine collectie in grote letterdruk. Zoals Jumboletter, kinderboeken met een grote letter in zwart-wit print. Het formaat is A4 en de lettergrootte is .24. De regelafstand is groter en vormgeving is bewust rustig gehouden. Een aantal boeken is geïllustreerd. Jumboletters zijn speciaal gemaakt voor (zeer) slechtziende kinderen om thuis en op school te oefenen met technisch lezen.

Ook biedt Passend Lezen een kleine 100 landelijke en regionale kranten en tijdschriften in letter aan die door middel van de Online Player in verschillende lettergroottes gelezen kunnen worden; het Elektronische Kranten en Tijdschriftenpakket (EKT). Deze titels zijn doorgaans volledige weergaven van de papieren editie. Een kleine collectie tijdschriften wordt in grote letter aangeboden. Deze titels verschijnen meestal tegelijkertijd met de uitgave die in de winkel ligt en er wordt een selectie gemaakt uit de artikelen. Grote letter tijdschriften hoeven niet teruggestuurd te worden.

Elektronische boeken

Elektronische boeken zijn digitale boeken gecombineerd met een elektronische stem die het verhaal voorleest. De Elektronische boeken kun je alleen via de Dolphin EasyReader app op je smartphone of tablet lezen. Via de instellingen in de Dolphin EasyReader app kun je zelf aanpassingen doen, bijvoorbeeld de afspeelsnelheid en de lettergrootte. 

De Elektronische boeken zijn alleen bedoeld voor kinderen met een visuele beperking (blind of slechtziend). 

Lees meer over Elektronische boeken

<>Letterlezen

Jumboletter

Duik in de collectie van ruim 1.000 Jumboletterboeken en bestel de gewenste titel (maximaal 3 titels per maand). Een Jumboletter is een grootletterboek (.24). Het wordt geprint zodra er een aanvraag voor binnen is en binnen 3-5 werkdagen naar jou toegezonden. Veel leesplezier!

Elektronische Kranten en Tijdschriften(EKT)

EKT is een kranten- en tijdschriftenabonnement waarbij dagelijks, wekelijks of maandelijks (afhankelijk van de frequentie van de titel) de nieuwste editie automatisch voor je wordt klaargezet. Deze titels zijn te lezen met behulp van de Online Player via Mijn Bieb, in de app van Passend Lezen of met een hulpmiddel als de Webbox. In de Online Player kun je de letters naar wens vergroten. Ook kun je hierbij de tekst laten oplezen met gebruik van spraaksoftware. De Elektronische Kranten en Tijdschriftentitels zijn doorgaans volledige weergaven van de papieren editie.