Kranten en tijdschriften

Kranten en tijdschriften

Lees je graag kranten en/of tijdschriften? De collectie van Passend Lezen bevat bijna alle landelijke en regionale dagbladen en een groot aanbod aan tijdschriften. In de collectie kranten vind je bijna alle landelijke en regionale dagbladen. En in de categorie tijdschriften is praktisch elk onderwerp vertegenwoordigd: van sport, tot opinie, tot vrouwenbladen. Voor jong en oud. Van de Viva tot De Volkskrant.

Kranten en tijdschriften zijn er in meerdere leesvormen. Gesproken kranten en tijdschriften lees je via streaming (bijvoorbeeld via de app van Passend Lezen of via de website) en/of Daisy-cd. Het is ook mogelijk om een aantal tijdschriften in braille te lezen. Tot slot biedt Passend Lezen ook een aantal kranten en tijdschriften in letterdruk aan. Dit kan in de vorm van het Elektronische Kranten en Tijdschriftenpakket (EKT) en er is een kleine collectie van tijdschriften in grote letter.

Kranten en tijdschriften worden als abonnement aangeboden. Dit houdt in dat de nieuwste editie van de desbetreffende titel automatisch voor je wordt klaargezet. Zoek de gewenste titel, selecteer de leesvorm en het abonnement wordt voor je geactiveerd. Voor meer informatie of voor het afsluiten van een abonnement kun je contact opnemen met Klantencontact, afdeling kranten en tijdschriften. Telefoon: 070 - 3381 500 (optie 2), e-mail: klanten@passendlezen.nl.

<>Kranten en tijdschriften

Gesproken kranten en tijdschriften

Gesproken kranten en tijdschriften lees je via streaming in de Online Player via Mijn Bieb, in de app van Passend Lezen, met een hulpmiddel als de Webbox of met een Daisy-cd. Een gesproken krant verschijnt wekelijks en bevat een selectie van artikelen uit de papieren edities van die week. Gesproken tijdschriften verschijnen met dezelfde frequentie als de uitgaven in de winkel. Doorgaans wordt er een selectie gemaakt uit de artikelen.

Elektronische Kranten en Tijdschriften(EKT)

EKT is een kranten- en tijdschriftenabonnement waarbij dagelijks, wekelijks of maandelijks (afhankelijk van de frequentie van de titel) de nieuwste editie automatisch voor je wordt klaargezet. Deze titels zijn te lezen met behulp van de Online Player via Mijn Bieb, in de app van Passend Lezen of met een hulpmiddel als de Webbox. In de Online Player kun je de letters naar wens vergroten. Ook kun je hierbij de tekst laten oplezen met gebruik van spraaksoftware. De Elektronische Kranten en Tijdschriftentitels zijn doorgaans volledige weergaven van de papieren editie. 

Braille tijdschriften

Passend Lezen biedt een selectie van bekende tijdschriftentitels aan in braille. Deze tijdschriften, in brailleband, verschijnen in principe gelijktijdig met de uitgave die in de winkel ligt. Bij de meeste titels wordt een selectie gemaakt uit de artikelen. De omvang van de banden verschilt per titel. Tijdschriften in braille hoeven niet geretourneerd te worden.
 

Meer lezen?

Via het platform De Leesbutler worden meer dan 300 verschillende tijdschriften, folders en overige materialen van verschillende organisaties aangeboden in een passende leesvorm. Iedereen met een leesbeperking kan op deze website een bestelling plaatsen. De lectuur die hier aangeboden wordt, wordt niet aangeboden via Passend Lezen.

De Leesbutler is een initiatief van de CBB en Dedicon.

Naar de Leesbutler

Wil je meer informatie over deze mooie titels van de CBB? We lichten er hier een aantal voor je uit.

Afbeelding van een fornuis met pannen op het vuur

Podcast: De Keukencast

In de podcastserie ‘De Keukencast’ hoor je hoe je kookt als je blind of slechtziend bent. Welke hulpmiddelen zijn handig en welke apps maken het je makkelijk? In acht afleveringen reizen de redacteuren van de Voorste Kamer af naar alle uithoeken van Nederland en duiken zij de keuken in met blinde en slechtzienden hobbykoks die hen de lekkerste gerechten voorschotelen.

Je vindt 'De Keukencast' op www.voorstekamer.nl/specials-en-eigen-uitgaven/podcasts/de-keukencast-koken-als-je-blind-bent

Afbeelding van smartphone met de boekenplank geopend

Overal lezen met de app van Passend Lezen!

In bed, in de trein, op de bank… Je kunt de gesproken boeken, kranten en tijdschriften ook streamen via de Passend Lezen-app op je smartphone of tablet. Ook kun je de gesproken titels downloaden in de app, zodat deze zonder internet te beluisteren zijn.

Meer weten? Ga naar www.passendlezen.nl/passendlezen-app

Of download direct de Passend Lezen-app voor iOS of Android.