Boekenweek

Binnenkort komt hier meer informatie over de Boekenweek 2020. Hieronder vind je alles over de Boekenweek van 2019 met het thema: De moeder de vrouw.

Het thema van de 84ste Boekenweek is: De moeder de vrouw. Jan Siebelink schreef dit jaar het Boekenweekgeschenk 2019 getiteld Jas van belofte. Jas van belofte is een ode aan een vriendschap, aan een vader, aan het schrijven. Klanten van Passend Lezen kunnen het Boekenweekgeschenk hier lenen (streaming, braille en Daisy-cd)! Net als de Friese versie: Jas fan belofte.

Gratis reizen bij de NS

Op vertoon van het Boekenweekgeschenk Jas van belofte van Jan Siebelink op Daisy-cd in het speciaal hiervoor bestemde hoesje van Passend Lezen, reizen klanten van Passend Lezen zondag 31 maart 2019 de hele dag gratis met de trein. Deze aanbieding geldt zo lang de voorraad van de speciale hoesjes strekt, dus wees er snel bij OP=OP! Deze actie geldt niet voor de braille uitgave en de streaming uitgave. 

Kijk voor de voorwaarden van het gratis reizen op www.ns.nl/boekenweek.

Leen het geschenk hier

<>Boekenweek

Foto Jan Siebelink, copyright Sacha de Boer

Wil je meer lezen van Jan Siebelink? Kijk dan eens in onze catalogus. Hier vind je diverse boeken door hem geschreven. Hieronder een greep uit zijn collectie boeken.

De buurjongen
Naast de familie Sievez woont Henk Wielheesen, die zijn moeder verliest als hij elf jaar is. Het is door toedoen van de buren dat hij in veiligheid wordt gebracht.

Knielen op een bed violen
Een zwaarmoedige bloemenkweker raakt in de ban van het zwarte calvinisme van de paauweanen en geeft vervolgens alles in zijn leven op om aan de eeuwige verdoemenis te ontkomen.

Margje
Tijdens een eenzame oudejaarsnacht denkt een 73-jarige man terug aan de door verlangen naar liefde en teleurstelling over afwijzing beheerste relaties binnen het gezin waarin hij opgroeide.

Fotocredits: Sacha de Boer

Ga naar de catalogus

Het Boekenweekessay is dit jaar geschreven door Murat Isik. De titel is Mijn moeders strijd. Je kunt het Boekenweekessay natuurlijk lenen bij Passend Lezen. Het essay is vanaf 23 maart in de ochtend te bestellen als uitleenexemplaar (audio en braille).

Lees meer van Murat Isik

Wil je meer lezen van Murat Isik? Kijk dan eens in onze catalogus. Hier vind je diverse boeken door hem geschreven. Hieronder een greep uit zijn collectie boeken.

Wees onzichtbaar
Een Turkse jongen groeit met zijn zusje op in de Bijlmer in de jaren 80 en 90.

Verloren grond
De harde strijd om het bestaan van drie generaties boeren op het platteland in de jaren vijftig van de 20e eeuw in Oost-Turkije.
 

Fotocredits: Sacha de Boer

Ga naar de catalogus

Lees dan een van onderstaande boeken:

Mevrouw mijn moeder – Yvonne Keuls
De schrijfster geeft een portret van haar Indische moeder, een koppige maar ook fantasievolle vrouw.

Dit is mijn moeder – Tommy Wieringa
In verhalen en herinneringen schetst de auteur een portret van zijn overleden moeder.

De ontembare vrouw – Clarissa Pinkola Estés
Verzameling sprookjes, mythen en verhalen over vrouwen, besproken en ontleed.

Altijd roomboter - Nelleke Noordervliet 
De auteur schetst het leven van haar overgrootmoeder in een mengeling van memoires, geschiedschrijving, fictie en essay.

Goede dochter - Karin Slaughter
Achtentwintig jaar na de moord op haar moeder wordt Charlotte als advocaat door de details van een misdrijf, herinnerd aan deze schokkende gebeurtenis.

Moeder van glas - Roos Schlikker 
Zoektocht van de auteur naar haar overleden moeder, die een bipolaire stoornis had.

Van 20 maart tot en met 30 maart 2019 is het de week van het Christelijke boek. Boekhandels verwennen hun klanten tijdens deze campagne met Lichtval, geschreven door Marianne Grandia. Deze novelle vertelt het verhaal van Thijs en Jolanda die na veertien jaar huwelijk niet langer naast maar tegenover elkaar staan. Thijs en Jolanda blikken vanuit hun eigen emoties op hun huwelijk terug. Een verhaal over de kwetsbaarheid van liefde, dat je als lezer aan het denken zet: wil ik gelukkig worden of gelukkig maken?

Je kunt het boek Lichtval lenen bij Passend Lezen. Het boek is beschikbaar in audio en braille.

Lees nu Lichtval