Bibliotheek

 

 

Veel mensen komen graag in de Bibliotheek. Alleen krijgen ze, als ze ouder worden, moeite met lezen. Onder andere door achteruitgang van het gezichtsvermogen, met neurologische aandoeningen als afasie en dementie, maar ook met motorische problemen waardoor het zelf vasthouden van een boek of krant moeilijk wordt. En daarnaast krijgen kinderen ook steeds vaker problemen met lezen door onder andere dyslexie.

Bij Passend Lezen heeft iedereen die niet (meer) op de gebruikelijke manier kan lezen onbeperkt toegang tot de grootste collectie boeken, kranten en tijdschriften in een leesvorm naar keuze.

Op deze pagina lees je hoe we kunnen samenwerken en wat je als Bibliotheek met Passend Lezen kunt betekenen voor je klanten.

We hebben bij Passend Lezen twee mogelijkheden: Passend Lezen via de Openbare Bibliotheek en Bibliotheekservice Passend Lezen.

Passend Lezen via de Openbare Bibliotheek is een dienst speciaal ontwikkeld voor mensen die ook nog graag in de bibliotheek willen blijven komen en niet 2 verschillende abonnementen willen afsluiten. Met het lidmaatschap van de bibliotheek kunnen mensen zich aanmelden voor deze dienst en kan gebruik worden gemaakt van 80.000 gesproken boeken. Deze gesproken boeken zijn alleen te beluisteren via streaming. Indien er behoefte is aan meer mogelijkheden en meer boeken die in verschillende leesvormen te lezen zijn dan adviseren we Bibliotheekservice Passend Lezen. Hieronder staan de verschillende tussen beide diensten aangegeven.

Klanten kunnen zich inschrijven voor deze diensten door te gaan naar Passendlezen.nl/lidworden

 

Bibliotheekservice Passend Lezen

Passend Lezen via de Openbare Bibliotheek

Lidmaatschap €30 per jaar Lidmaatschap 'lokale' bibliotheek
Verklaring leesbeperking Verklaring leesbeperking
+80.000 gesproken boeken +80.000 gesproken boeken
175 kranten en tijdschriften in diverse leesvormen Alleen audiolezen - streaming titels
Luisteren via de app Daisylezer, online player en specifieke apparaten Luisteren via de online player
Braille titels, hoorspelen, hoorcolleges  
Jumboletters voor de jeugd  
Specials o.a. de boekenweek en Nederland leest.  

U kunt suggesties van boeken doorgeven

 

 

 

<>Bibliotheek

Bibliotheken hebben te maken met mensen die door verschillende redenen niet meer in staat zijn om te lezen op de 'gewone' manier. Als bibliothecaris kun je hen informeren over Passend Lezen zodat zij met plezier kunnen blijven lezen, ontspanning ervaren en tijdverdrijf hebben. Passend Lezen biedt hiervoor kosteloos folders aan.

 

Vraag folders over Passend Lezen aan

Het is voor een bibliotheek ook mogelijk om klant te worden van Passend Lezen. Via een eigen account kun je klanten op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de dienstverlening van Passend Lezen.

 

Word lid als bibliotheek

Passend Lezen heeft een relatiemanager, Janneke Bakker, in dienst die vrijblijvend op afstand of op locatie informatie geeft over onze dienstverlening.

Daarnaast kan onze relatiemanager:

  • Informatie geven over leeshulpmiddelen
  • Meedenken over de invulling van dagactiviteiten
  • Helpen bij het opzetten van een leesclub
  • Informatiepakket beschikbaar stellen
  • Informatiebijeenkomsten voor medewerkers en klanten organiseren

Neem contact op met de relatiemanager

De relatiemanager verstuurt één keer per maand een nieuwsbrief voor biblioheekprofessionals met informatie, nieuws en tips. Wil je deze nieuwsbrief ook ontvangen?

Meld mij aan voor de nieuwsbrief