Bibliotheek

 

Welkom bij Passend Lezen!

 

Veel mensen komen graag in de Bibliotheek. Alleen krijgen ze, als ze ouder worden, moeite met lezen. Onder andere door achteruitgang van het gezichtsvermogen, met neurologische aandoeningen als afasie en dementie, maar ook met motorische problemen waardoor het zelf vasthouden van een boek of krant moeilijk wordt. En daarnaast krijgen kinderen ook steeds vaker problemen met lezen door onder andere dyslexie.

Bij Passend Lezen heeft iedereen die niet (meer) op de gebruikelijke manier kan lezen onbeperkt toegang tot de grootste collectie boeken, kranten en tijdschriften in een leesvorm naar keuze.

Op deze pagina lees je hoe we kunnen samenwerken en wat je als Bibliotheek met Passend Lezen kunt betekenen voor je klanten.

Bibliotheekservice Passend Lezen en Passend Lezen via de Openbare Bibliotheek

We hebben bij Passend Lezen twee mogelijkheden: Passend Lezen via de Openbare Bibliotheek en Bibliotheekservice Passend Lezen.

Passend Lezen via de Openbare Bibliotheek is een dienst speciaal ontwikkeld voor mensen die ook nog graag in de bibliotheek willen blijven komen en niet 2 verschillende abonnementen willen afsluiten. Met het lidmaatschap van de bibliotheek kunnen mensen zich aanmelden voor deze dienst en kan gebruik worden gemaakt van meer dan 90.000 gesproken boeken. Deze gesproken boeken zijn alleen te beluisteren via streaming. Indien er behoefte is aan meer mogelijkheden en meer boeken die in verschillende leesvormen te lezen zijn, adviseren we Bibliotheekservice Passend Lezen. Hieronder staan de verschillen tussen beide diensten aangegeven.

Klanten kunnen zich inschrijven voor deze diensten door te gaan naar: Passendlezen.nl/lidworden

 

Bibliotheekservice Passend Lezen

Passend Lezen via de Openbare Bibliotheek

Lidmaatschap €33,- per jaar Lidmaatschap 'lokale' bibliotheek          
Verklaring leesbeperking Verklaring leesbeperking
+90.000 gesproken boeken +90.000 gesproken boeken
Kranten en tijdschriften in diverse leesvormen Alleen gesproken boeken - streaming titels
Luisteren via de app van Passend Lezen, Online Player en specifieke apparaten Luisteren via de Online Player en de app van Passend Lezen
Brailleboeken bestellen  
Hoorspelen en hoorcolleges  
Jumboletterboeken voor de jeugd  
Specials o.a. de Boekenweek en Heel Nederland Leest  
Boeksuggesties indienen  

Meld je aan voor de nieuwsbrief voor professionals

Wil je op de hoogte blijven van boekentips, leuke weetjes en het laatste nieuws van Passend Lezen? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief voor professionals. Deze nieuwsbrief verschijnt 1 keer per maand.

Ja, ik wil me aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief

Relatiemanager

Janneke Bakker, relatiemanager van Passend Lezen, staat voor je klaar om al je vragen over de dienstverlening te beantwoorden.

Daarnaast kunt onze relatiemanager:

  • Op afstand of op locatie informatie geven over leeshulpmiddelen
  • Meedenken over de invulling van dagactiviteiten
  • Helpen bij het opzetten van een leesclub
  • Informatiepakket beschikbaar stellen
  • Informatiebijeenkomsten voor medewerkers, ouders en/of cliënten organiseren

Neem contact op met de relatiemanager

<>Bibliotheek

Informeren over Passend Lezen

Bibliotheken hebben te maken met mensen die door verschillende redenen niet meer in staat zijn om te lezen op de 'gewone' manier. Als bibliothecaris kun je hen informeren over Passend Lezen, zodat zij met plezier kunnen blijven lezen, ontspanning ervaren en tijdverdrijf hebben. Passend Lezen biedt hiervoor kosteloos folders aan.

 

Vraag folders over Passend Lezen aan

Als bibliotheek klant worden van Passend Lezen

Het is voor een bibliotheek ook mogelijk om klant te worden van Passend Lezen. Via een eigen account kun je klanten op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de dienstverlening van Passend Lezen.

 

Word lid als bibliotheek