Boekenweek van Jongeren

Logo 3PAK

Boekenweek van Jongeren | 15 t/m 24 september 2023 

Van 15 t/m 24 september 2023 vindt de Boekenweek van Jongeren plaats. Een speciale Boekenweek voor jongeren tussen de 15 en 18 jaar. De Boekenweek van Jongeren inspireert jongeren met verhalen en boeken die écht bij ze passen, op plekken waar jongeren zelf te vinden zijn. Het motto is dan ook: dit wil jij lezen! 
3Pak bevat dit jaar verhalen van auteurs Philip Huff, Rima Orie en Nydia van Voorthuizen & Marie Lotte Hagen. Deze is vanaf 15 september beschikbaar bij Passend Lezen in audio en braille. 

<>Boekenweek van Jongeren

Over 3PAKBoekcover 3PAK 2023

3PAK is een gratis geschenkbundel met korte verhalen van topauteurs. Tijdens de Boekenweek van Jongeren is het geschenk verkrijgbaar bij boekhandels en bibliotheken. Daarnaast wordt 3PAK ook op scholen cadeau gedaan door docenten Nederlands. Ook voor dit jaar zijn er weer diverse auteurs gevraagd voor het geschenkboek. De auteurs die in 2023 3PAK schrijven zijn Philip Huff, Rima Orie en Nydia van Voorthuizen & Marie Lotte Hagen. Bij Passend Lezen is 3PAK vanaf 15 september beschikbaar in audio en braille. 

Bestel 3PAK

Over de auteurs van 3PAKAfbeeldingen van auteurs Philip Huff, Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen, Rima Orie

Wie zijn de auteurs van 3PAK 2023? Leer ze wat beter kennen. 

Philip Huff

Philip Huff is schrijver, dichter en regisseur. In 2009 debuteerde hij met Dagen van gras, drie jaar later gevolgd door het verfilmde Niemand in de stad. In zijn meest recente, bejubelde roman Wat je van bloed weet schrijft hij over het trauma van mishandeling.

Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen 

Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen zijn het feministische duo dat bekend werd met hun pamflet en gelijknamige podcast Damn, honey. Inmiddels hebben zij zes boeken geschreven, waaronder Shit waar je als vrouw mee moet dealen. Deze titel is momenteel nog in productie bij Passend Lezen. Met de bijdrage van Damn, honey zal er voor het eerst non-fictie in 3PAK staan.

Rima Orie 

Rima Orie schrijft als Young Adult-auteur graag fantasyverhalen over magische werelden, zoals De Zwendelprins en In het vervloekte hart. Haar verhaal in 3PAK speelt zich af in de wereld van de populaire game Assassin’s Creed: Mirage.

Bestel 3PAK

Lees meer van de auteurs

Van Rima Orie zijn nog geen andere titels dan De Zwendelprins en In het vervloekte hart verschenen.

Philip Huff 

Het verdriet van anderen 

In reactie op een riskante operatie herleest de schrijver literatuur die zijn wereldbeeld heeft bepaald. Beschikbaar in audio. 

Bestel Het verdriet van anderen

Boek van de doden 

Felix Post moet op z'n dertigste voor het eerst verantwoordelijkheid nemen voor zijn aandeel in de crisis die zijn leven is. Beschikbaar in audio. 

Bestel Boek van de doden

Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen 

Yes, baby

Yes, baby deel 1 - Wil je van alles weten over je lichaam, menstruatie en vooral seks? Twee jonge vrouwen gaan openhartig in op de pil, een hoofddoek dragen, gay zijn, feminisme en nog veel meer. Met verhalen van jongeren van diverse herkomst. Vanaf ca. 13 t/m 18 jaar. Beschikbaar in audio. 

Bestel Yes, baby

Queer baby

Yes, baby deel 2 - Het kan lastig zijn om je genderidentiteit en seksualiteit te ontdekken. Wellicht kunnen de ervaringen van jongeren met queer-zijn je daarbij helpen. Ze vertellen over hun twijfels, hoe ze uit de kast kwamen en zichzelf kunnen zijn. Met informatie over seks. Vanaf ca. 14 t/m 18 jaar. In productie bij Passend Lezen. 

Reserveer Queer baby

Beste Boek voor Jongeren 2023Logo Beste Boek voor Jongeren

Het Beste Boek voor Jongeren is een literaire prijs voor jongeren in Nederland en Vlaanderen. De prijs hoort bij de Boekenweek van Jongeren en wordt uitgereikt in twee categorieën: Oorspronkelijk Nederlandstalig en Vertaald. 

De tien boeken zijn uitgekozen door een jury van volwassenen. Een jury van zes jongeren gaat nu de tien genomineerde boeken lezen om zo samen de winnaars te bepalen. De bekendmaking van de winnaars is tijdens het openingsevenement van de Boekenweek van Jongeren op vrijdag 15 september. Houd rond deze datum de nieuwsberichten op onze website in de gaten. De genomineerde titels zijn terug te vinden in het volgende nieuwsbericht op onze website:

Naar het nieuwsbericht

Afbeelding van smartphone met de boekenplank geopend

Overal lezen met de app van Passend Lezen!

In bed, in de trein, op de bank… Je kunt de gesproken boeken, kranten en tijdschriften ook streamen via de Passend Lezen-app op je smartphone of tablet. Ook kun je de gesproken titels downloaden in de app, zodat deze zonder internet te beluisteren zijn.

Meer weten? Ga naar www.passendlezen.nl/passendlezen-app

Of download direct de Passend Lezen-app voor iOS of Android.