Collectie

<>Collectie

Vragen over de collectie

Welke verschillende leesvormen biedt Passend lezen aan?

Passend Lezen biedt audio-, braille-, letter-, en combilezen aan. 
-    Onder audiolezen vallen gesproken boeken, hoorspelen, hoorcolleges en gesproken kranten & tijdschriften. 
-    Onder braillelezen vallen brailleboeken, braille-A boeken, braille tijdschriften en reliëfwerk. 
-    Onder letterlezen vallen jumboletterboeken, elektronische kranten & tijdschriften en grootletter kranten & tijdschriften. 
-    Onder combilezen vallen karaokelezen en voelboeken. 

Welke leesvormen wij aan jou kunnen aanbieden hangt af van je leesbeperking. In onze uitleenvoorwaarden kun je hier meer over lezen.

Welke kranten & tijdschriften zijn er?

Passend Lezen biedt een uitgebreide collectie aan kranten & tijdschriften in verschillende productvormen aan. Landelijke en lokale dagbladen zoals de Telegraaf en de Volkskrant kun je dagelijks beluisteren via het aanbod elektronische kranten & tijdschriften, of één keer in de week in gesproken vorm. 

Daarnaast is er een uitgebreide collectie aan tijdschriften beschikbaar zoals Privé, Linda maar ook de Quest en New Scientist. 

De gehele collectie kranten & tijdschriften kun je doorzoeken op de website van Passend Lezen. Ga op de Homepage in de navigatiebalk naar ‘Collectie’ en kies voor ‘Kranten en tijdschriften’. Laat de zoekopdracht op deze pagina leeg en klik op ‘Zoek’. Je krijgt nu alle kranten & tijdschriften uit de collectie te zien.

Waarom kan ik niet zoeken op voorlezer?

In ons systeem staan alleen de boekgegevens, dus bijvoorbeeld de auteur, uitgever, korte samenvatting en dat soort informatie. Maar niet de naam van een voorlezer. Dat betekent dat wij niet kunnen zoeken op voorlezer en ook geen lijst kunnen opvragen. Daarnaast houden we rekening met privacywensen van verschillende voorlezers, dit zorgt er dus voor dat je niet kunt zoeken en vinden op voorlezer.

Kan ik een suggestie doorgeven voor een titel die ontbreekt in de collectie? 

Dit kan zeker! Wanneer je een nieuwe titel niet kunt vinden in onze collectie, maar deze wel graag in aangepaste vorm wilt lezen, dan horen wij dat graag. Neem contact met ons op om je suggestie door te geven. Binnen 1 maand laten wij je weten of we de titel in onze collectie gaan opnemen.

Hoe lang duurt het voordat nieuw verschenen boeken bij Passend Lezen beschikbaar zijn?

Gesproken boeken zijn normaal gesproken na 9 maanden beschikbaar. Jumboletter-, braille- en karaokeboeken zijn na 3 maanden beschikbaar. In speciale gevallen kan het zijn dat een gesproken boek sneller dan 9 maanden klaar is.

Hoeveel abonnementen op kranten & tijdschriften kan ik afsluiten?

Je mag 5 abonnementen op fysieke kranten & tijdschriften afsluiten. Dat zijn abonnementen op Daisy-cd, in braille of in grootletter. Daarnaast mag je een onbeperkt aantal abonnementen op kranten & tijdschriften via streaming afsluiten.

Hoe kan ik een abonnement op een krant of tijdschrift stopzetten?

Gesproken, braille en grootletterbladen kun je op de volgende manieren stopzetten:
-    Via het contactformulier
-    Door te mailen naar: klanten@passendlezen.nl
-    Door telefonisch contact op te nemen met de afdeling Klantencontact via 070 - 338 15 00

Elektronische kranten en tijdschriften kun je zelf stopzetten via de website van Passend Lezen. Log hiervoor in, ga naar ‘persoonlijke gegevens’ in de ‘Mijn bieb’ omgeving en ga dan naar abonnementen. Of zet je abonnement stop in de app van Passend Lezen of op de Orion Webbox.

Terug naar veelgestelde vragen