Contributie

Contributie

Kan ik mijn contributie betalen per acceptgiro?

Na 31 mei 2023 is het niet meer mogelijk om per acceptgiro te betalen. Uiteraard is het mogelijk om op andere manieren de betaling te voldoen. De verschillende betaalmogelijkheden staan hieronder beschreven. 

Kan ik mijn contributie betalen via automatische incasso?

Voor automatische incasso dien je een machtiging af te geven. De machtigingskaart vind je bij de acceptgiro. Vul deze in en stuur hem naar ons op. Heb je geen machtigingskaart? Neem contact met ons op om er eentje aan te vragen.

Kan ik mijn contributie handmatig overmaken?

Dit kan door de contributie over te maken naar Stichting Bibliotheekservice Passend Lezen op ING-rekeningnummer NL42INGB 0003 8221 31. Let op: dit is alleen mogelijk onder vermelding van het factuurnummer.

Kan ik mijn contributie betalen met een buitenlandse rekening?

Maak je contributie over naar IBAN NL42INGB0003 8221 31 t.n.v. St. Bibliotheekservice Passend Lezen. De BIC code van de ING Bank is INGBNL2A. Vergeet niet je betalingskenmerk te vermelden. Weet je deze niet? Dan mag je ook je lenersnummer noteren.

Betaal ik contributie als ik nog geen 18 ben?

Een lidmaatschap bij Passend Lezen is gratis voor al onze leden onder de 18 jaar. Je betaalt dus geen contributie.

Moet ik als instelling, school of bibliotheek ook contributie betalen?

Voor instellingen en scholen geldt een contributiebedrag van €33,-. Veel instellingen maken gebruik van meerdere inschrijvingen, voor bijvoorbeeld nevenlocaties. Deze worden aangemerkt als 1 inschrijving, waar meerdere nevenlocaties (sub instellingen) onder vallen. Dit betekent dat als je jaarlijks 33,- euro betaalt, je voor dat bedrag met meerdere gebruikersnamen kunt inloggen om gebruik te maken van de dienstverlening. Wil je dit voor jouw school regelen, neem dan contact op met de afdeling klantencontact. Openbare bibliotheken hoeven geen contributie te betalen.

Waar heb ik recht op binnen het lidmaatschap voor €33,- per jaar?

Voor €33,- per jaar kun je als klant bij Passend Lezen:

Digitaal:
 • Maximaal 15 boeken, hoorspelen of hoorcolleges op de boekenplank 
 • Maximaal 60 titels (boeken, hoorspelen en hoorcolleges) per maand downloaden (geen Karaokeboeken)
 • Onbeperkt kranten en tijdschriften streamen
 • Onbeperkt gebruikmaken van het elektronisch kranten en tijdschriften pakket (EKT)
 • Maximaal 5 karaokeboeken op de boekenplank.
Fysiek:
 • Maximaal 25 fysieke Daisy-cd’s (boeken, hoorspelen en hoorcolleges) in omloop hebben
 • Maximaal 5 krant- of tijdschriftabonnementen op Daisy-cd, in braille of als grootletter (zwartdruk) in omloop hebben
 • Een onbeperkt aantal brailleboeken bestellen
 • Maatwerk en reliëfwerk bestellen
 • Onbeperkt speciale edities (specials, zoals het Boekenweekgeschenk) bestellen 
 • 1 Voelboek per keer bestellen (uitsluitend voor blinde en zeer slechtziende kinderen en/of (groot)ouders met (klein)kinderen)

Automatische Incasso beëindigen

Maak je gebruik van afschrijving via een automatische incasso? Dan kun je telefonisch of per mail een uitschrijfkaart opvragen bij de afdeling Klantencontact om deze automatische afschrijving in te trekken. Zij sturen de uitschrijfkaart naar je op, je vult deze in en je stuurt de ingevulde kaart weer terug naar ons om de automatische incasso stop te zetten.

Wat zijn de mogelijkheden voor mensen met een laag inkomen om lid te worden/zijn van Passend Lezen?

Passend Lezen is aangesloten bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat de contributie/ het lesgeld en/of materialen worden betaald voor volwassenen met een laag inkomen. Via de gemeentechecker kun je nagaan of jouw gemeente is aangesloten bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. 

Hoe werkt het als je gebruik wil maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur?

Voor het indienen van aanvragen werkt het Volwassenenfonds met intermediairs. Dit is iemand die op professionele basis in contact staat met de volwassene die gebruik wil maken van het fonds. Maak een afspraak met de intermediair, bespreek je situatie en ontdek of je in aanmerking komt voor support vanuit het fonds. De intermediair laat het verzoek eerst keuren door het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Na hun goedkeuring komt het vervolgens bij Passend Lezen terecht voor verdere verwerking. 

Terug naar veelgestelde vragen

<>Contributie