Zomerlezen

Zomerlezen 2022 | 1 juni t/m 30 augustus

Ook dit jaar vindt de campagne Zomerlezen weer plaats! In de maanden juni, juli en augustus delen we steeds drie jeugdboeken, die allemaal een zomer thema hebben. Zo kom je je vakantie goed door en hoef je je geen moment te vervelen!

Welke titels ga jij allemaal lezen?

<>Zomerlezen

Thema Reizen & culturen:Cover boek: Midzomernachtzee
Midzomernachtzee

De 15-jarige Charlotte (ik-figuur) gaat uit wrok liftend naar het zuiden, op zoek naar een verre vriend. Onderweg komt ze een reeks vreemde reisgenoten tegen. Vanaf ca. 15 jaar. Beschikbaar in audio.


Bestel Midzomernachtzee

Thema Zomersporten:
Griezel je fit

Vier kinderen gaan met hun zwemcoach op trainingskamp. Maar het wordt een heel ander kamp dan ze gedacht hadden. AVI-M6. Vanaf ca. 7 jaar. Beschikbaar in audio.

Bestel Griezel je fit

Thema Insecten:
Bzzz

Mug 93 (ik-figuur) woont samen met een groep andere muggen in een holle boomstam. De vrouwtjes zijn het zat dat zij steeds op pad moeten voor bloed. Mug 93 heeft een plan. Ze gaan de bloedbank beroven! Vanaf ca. 7 jaar. Beschikbaar in audio. 

Bestel Bzzz

 

Thema Boekenseries: 
De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

Deel 1 van 11 - Andy en Terry wonen in een enorme boomhut. Als hun uitgever boos belt waar hun nieuwe boek blijft, gaan ze hard aan het werk. Ze verzinnen de gekste dingen en er gaat van alles mis. Met stripachtige zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 9 jaar. Beschikbaar in audio en braille.

Bestel De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

Thema Vakantie/Lekker weer:
De Zoete Zusjes gaan op vakantie

De Zoete Zusjes Saar (9) en Janna (6) gaan met hun ouders en broer op vakantie naar Ameland. Ze bouwen er zandkastelen, bezoeken een vuurtoren en Saar vindt flessenpost. Tien korte (voorlees)verhalen met kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. Beschikbaar in audio, braille, jumboletter en elektronische vorm. 

Bestel De Zoete Zusjes gaan op vakantie

 

Thema Tijdschriften: Zo zit dat

Populair wetenschappelijk blad voor jongeren van 9 t/m 15 jaar, vol wetenswaardigheden over allerlei onderwerpen. Abonneer je je bij Passend Lezen op Zo zit dat? Het blad verschijnt 13 keer per jaar in onder andere de app van Passend Lezen. 

Bestel Zo zit dat

Thema Reizen & culturen:Cover boek: Boreas en de zeven zeeën
Boreas en de zeven zeeën

Boreas is niet meteen enthousiast over het plan van zijn ouders om een tweejarige zeiltocht rond de wereld te maken. Maar naarmate de reis vordert, gaat hij er anders over denken. Vanaf ca. 10 jaar. Beschikbaar in audio. 

Bestel Boreas en de zeven zeeën

Thema Zomersporten:
Waterkoorts

Tijn en zijn vriend Elton gaan samen op zwemles. Elton is stoer en mag al gauw naar het volgende badje. Maar Tijn vindt zwemmen best moeilijk. Zal het ooit lukken? Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar. Beschikbaar in audio en braille. 

Bestel Waterkoorts

Thema Insecten: Keverjongen

De vader van Darkus (13) is spoorloos verdwenen. Darkus vermoedt dat zijn vader ontvoerd is en gaat op onderzoek uit. Hij krijgt hulp uit onverwachte hoek: Baxter, een grote zwarte neushoornkever, blijkt meer te weten. Vanaf ca. 10 jaar. Beschikbaar in audio. 

 

Bestel Keverjongen

Thema Boekenseries: 
Dummie de mummie en de gouden scarabee

Deel 1 van 10 - Als Goos uit school komt, vindt hij een levende mummie in zijn bed. Goos en zijn vader besluiten dat niemand mag weten dat 'Dummie' er is. Dat valt niet mee als Dummie mee naar school wil! Vanaf ca. 8 jaar. Beschikbaar in audio, braille en jumboletter.

Bestel Dummie de mummie en de gouden scarabee

Thema Vakantie/Lekker weer:
Het dagboek van Gurty

Hond Gurty (ik-persoon) gaat met vakantie naar het platteland met haar baasje Kasper. Gurty is blij om haar vriendinnetje Fleur weer te zien en ze maakt natuurlijk meteen weer ruzie met kat Billenkop. Gurty vertelt wat ze allemaal ruikt en ziet en meemaakt. Met veel grappige zwart-witte tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar. Beschikbaar in audio.

Bestel Het dagboek van Gurty
 

Thema Tijdschriften: Linda Meiden

Thematisch tijdschrift voor jonge vrouwen met persoonlijke verhalen, aansprekende reportages, interviews en columns. Daarnaast ook aandacht voor mode en beauty. Abonneer je je bij Passend Lezen op Linda Meiden? Het blad verschijnt 6 keer per jaar in onder andere de app van Passend Lezen. 

Bestel Linda Meiden

Thema Reizen & culturen:Cover boek: 71 Forest Road
71 Forest Road

Tom (14) wint met een ballonnenwedstrijd een reis naar Nieuw-Zeeland. Samen met zijn oom gaat hij naar het adres waar de ballon terecht is gekomen. Ze belanden in een spannend avontuur dat samenhangt met een oude goudzoekerslegende. Vanaf ca. 13 jaar. Beschikbaar in audio. 

Bestel 71 Forest Road

Thema Zomersporten:
Potje met vet

De klas van Hugo en Britta doet mee aan de avondvierdaagse. Vooral voor Hugo is het een hele opgave om de tocht uit te lopen. Vanaf ca. 8 jaar. Beschikbaar in audio en braille.

Bestel Potje met vet

Thema Insecten:
Kauwgum en ander kattenkwaad

De tweeling Samson en Lois verdienen geld met begrafenisfeesten voor insecten. Maar dan sterven er ineens grotere dieren onder verdachte omstandigheden. Nu moeten ze ene mysterie oplossen, voordat ze er zelf de schuld van krijgen. Vanaf ca. 9 jaar. Beschikbaar in audio en braille.

Bestel Kauwgum en ander kattenkwaad

Thema Boekenseries:
Het geheime recept

Deel 1 van 4 - Zilver mag haar verjaardagsfeestje vieren in de bakkerij van haar vader Sep. Ze wil cupcakes bakken. De cakejes worden verkocht in de bakkerij en zijn daar zo'n succes, dat de kinderen De Cupcake-club oprichten. Vanaf ca. 8 jaar. Beschikbaar in audio. 

Bestel Het geheime recept

Thema Vakantie/Lekker weer:
Kopje-onder 

Het leven van een loser 15 - Greg gaat met zijn familie met de camper van zijn oom op vakantie. Kamperen in de natuur blijkt echter niet zo'n goed idee, dus gaan ze naar een camping. Hopelijk zal noodweer hun vakantie niet gaan verpesten. Dagboek met veel zwart-witte cartoons. Vanaf ca. 10 jaar. beschikbaar in audio. 

Bestel Kopje-onder

Thema Tijdschriften: Youth

In Youth lees je van alles over bijzondere dieren en indrukwekkende plekken op aarde. Maar er is ook aandacht voor minder serieuze zaken, zoals mode, lifehacks en reizen. Voor kinderen van 12 tot 18 jaar. Exclusief voor jeugdleden. Abonneer je je bij Passend Lezen op Youth? Het blad verschijnt 4 keer per jaar in onder andere de app van Passend Lezen. 

Bestel Youth

Afbeelding van smartphone met de boekenplank geopend

Overal lezen met de app van Passend Lezen!

In bed, in de trein, op de bank… Je kunt de gesproken boeken, kranten en tijdschriften ook streamen via de Passend Lezen-app op je smartphone of tablet. Ook kun je de gesproken titels downloaden in de app, zodat deze zonder internet te beluisteren zijn.

Meer weten? Ga naar www.passendlezen.nl/passendlezen-app

Of download direct de Passend Lezen-app voor iOS of Android.

Ontvang elke twee weken inspiratie in je mailbox!

Wil je elke twee weken boekentips, leesinspiratie en ander nieuws over Passend Lezen in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief!

Ja, ik meld me aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief