Uitleningen

<>Uitleningen

Vragen over uitleningen

Hoe lang mag ik een titel lenen?

De uitleentermijn voor al onze titels is twee maanden.

Moet ik alle uitleningen terugsturen?

Fysieke boeken, hoorspelen en hoorcolleges op Daisy-cd moeten teruggestuurd worden. Brailleboeken, Jumboletterboeken, reliëfkaarten, maatwerk producten en kranten & tijdschriften hoeven niet teruggestuurd te worden. Streamingboeken dien je zelf binnen twee maanden te verwijderen van je digitale boekenplank.

Hoe stuur ik een Daisy-cd terug?

Boeken, hoorspelen en hoorcolleges op Daisy-cd ontvang je in een geel hoesje met op de achterkant een retouradres. Op de cd zelf staat je eigen adres geprint. Draai de cd om en stop deze terug in het gele hoesje. Hierdoor is jouw adres niet meer leesbaar. Het hoesje kun je zonder postzegel in de brievenbus doen.

Ik ben een Daisy-cd kwijt, wat moet ik doen?

Neem contact op met de afdeling Klantencontact. Wij zullen de betreffende titel innemen waardoor de cd niet meer teruggestuurd hoeft te worden. Vind je de cd later alsnog terug? Dan kun je de cd in hetzelfde hoesje stoppen van een andere cd die je terugstuurt. Er past meer dan één cd in een geel hoesje.

Hoe kan ik zien welke boeken ik op dit moment in mijn bezit heb?

Log in met je persoonlijke inloggegevens op de website van Passend Lezen. Ga naar ‘Mijn bieb’ en kies voor ‘Boekenplank’. Bij ‘Boekenplank (digitaal)’ kun je terugvinden hoeveel boeken, hoorspelen en hoorcolleges je als streaming in bezit hebt. Bij ‘Boeken in bezit (fysiek)’ zie je hoeveel Daisy-cd’s je in bezit hebt.

Ik wil een jumboletter boek bestellen, waarom lukt dit niet?

Jumboletterboeken zijn kostbare producties. De mogelijkheid om deze titels te bestellen wordt alleen gegeven aan leden die tot de doelgroep behoren. Visueel beperkte kinderen/jongeren van 6 tot en met 17 jaar mogen gebruikmaken van deze titels. Ook cluster 1 en speciaal (basis) onderwijs scholen mogen gebruikmaken van jumboletterboeken. Neem contact op met de afdeling Klantencontact om de mogelijkheid te activeren om jumboletterboeken te bestellen.

Hoe kan ik een boek verlengen?

Per uitlening kan er maximaal één keer verlengd worden. Neem contact op met de afdeling Klantencontact om je boek met twee maanden te verlengen. 

Hoe kan ik een boek van mijn digitale boekenplank verwijderen?

Log in met je persoonlijke inloggegevens op de website van Passend Lezen. Ga naar ‘Mijn bieb’ en kies voor ‘Boekenplank’. Bij ‘Boekenplank (digitaal)’ kies je voor de knop ‘Verwijderen’ bij het boek, hoorspel of hoorcollege dat je wilt verwijderen.

Terug naar veelgestelde vragen