Zorg


Veel mensen krijgen, als ze ouder worden, moeite met lezen. Onder andere door achteruitgang van het gezichtsvermogen, met neurologische aandoeningen als afasie en dementie, maar ook met motorische problemen waardoor het zelf vasthouden van een boek of krant moeilijk wordt.

Bij Passend Lezen heeft iedereen die niet (meer) op de gebruikelijke manier kan lezen onbeperkt toegang tot de grootste collectie boeken, kranten en tijdschriften in een leesvorm naar keuze.
 

  • Meer dan 80.000 gesproken boeken
  • Bijna alle landelijke en regionale dagbladen en een groot aanbod aan tijdschriften om naar te luisteren of digitaal te lezen
  • Hoorspelen én hoorcolleges
  • Gemakkelijk te beluisteren via de website, app of ander leeshulpmiddel
  • €30 per jaar voor iedereen met een leesbeperking

Op deze pagina lees je hoe we kunnen samenwerken en wat je als zorginstelling met Passend Lezen kunt betekenen voor je clienten.

<>Zorg

Instellingen zoals verpleeghuizen, verzorgingshuizen en welzijnsorganisaties hebben te maken met mensen die door verschillende redenen niet meer in staat zijn om te lezen op de 'gewone' manier. Als professional kun je hen informeren over de mogelijkheid van Passend Lezen zodat zij met plezier kunnen blijven lezen, ontspanning ervaren en tijdverdrijf hebben. Passend Lezen biedt hiervoor kosteloos folders aan.

Vraag folders over Passend Lezen aan

Het is voor instellingen ook mogelijk om klant te worden van Bibliotheekservice Passend Lezen. Via dit account kun je cliënten op een laagdremepelige manier kennis laten maken met de dienstverlening van Passend Lezen. Een lidmaatschap voor instellingen kost €30,- per jaar.
 


Word lid als instelling

Wil je op de hoogte blijven van boekentips, leuke weetjes en het laatste nieuws van Passend Lezen? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief voor professionals. Deze nieuwsbrief verschijnt 1 keer per maand.

Ja, ik wil me aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief

Janneke Bakker, relatiemanager Passend Lezen

Janneke Bakker, relatiemanager Passend Lezen, staat voor je klaar om al je vragen over de dienstverlening te beantwoorden.

Daarnaast kan onze relatiemanager:

  • Op afstand of op locatie informatie geven over de dienstverlening en leeshulpmiddelen
  • Meedenken over de invulling van dagactiviteiten
  • Helpen bij het opzetten van een leesclub
  • Informatiepakket beschikbaar stellen
  • Informatiebijeenkomsten voor medewerkers, ouders en/of clienten organiseren

Neem contact op met de relatiemanager

Webinar - Ontdek hoe jouw cliënten kunnen blijven lezen


Doelgroep: zorgprofessionals, zorgbegeleiders, thuiszorgorganisatie, patiëntenverenigingen
Duur: 27 minuten

Wist je dat mensen met een (lees)beperking nog steeds kunnen genieten van een goed boek, krant of tijdschrift? Wist je ook dat ouderen die luisteren naar gesproken boeken zich ontspannen en zich minder eenzaam voelen? Bij Bibliotheekservice Passend Lezen kan iedereen, die niet meer in staat is om te lezen (op de normale manier) blijven genieten van boeken, kranten en tijdschriften op de manier die bij hen past. Gewoon thuis of in de zorginstelling.

Hoe zorg je voor een passende leesoplossing voor jouw clienten? Dat leggen we je uit in bovenstaand webinar.

Meer webinars terugkijken? Bezoek dan passendlezen.nl/webinar.

Digitaal

Fysiek

15 boeken tegelijk streamen 25 fysieke Daisy-cd’s (boeken, hoorspelen en hoorcolleges) in omloop hebben
15 hoorspelen tegelijk streamen 5 krant- of tijdschriftabonnementen op Daisy-cd, in braille of als groteletter (zwartdruk) in omloop hebben
15 hoorcolleges tegelijk streamen Een onbeperkt aantal brailleboeken in omloop hebben
Onbeperkt kranten en tijdschriften streamen Maatwerk en reliëfwerk bestellen
Onbeperkt gebruikmaken van het elektronisch tijdschriften pakket (EKT) Onbeperkt speciale edities (specials, zoals het Boekenweekgeschenk) bestellen