Zorg

Welkom bij Passend Lezen!


Veel mensen krijgen, als ze ouder worden, moeite met lezen. Onder andere door achteruitgang van het gezichtsvermogen, met neurologische aandoeningen als afasie en dementie, maar ook met motorische problemen waardoor het zelf vasthouden van een boek of krant moeilijk wordt.

Bij Passend Lezen heeft iedereen die niet (meer) op de gebruikelijke manier kan lezen onbeperkt toegang tot de grootste collectie boeken, kranten en tijdschriften in een leesvorm naar keuze.
 

  • Meer dan 90.000 gesproken boeken
  • Bijna alle landelijke en regionale dagbladen en een groot aanbod aan tijdschriften om naar te luisteren of digitaal te lezen
  • Hoorspelen én hoorcolleges
  • Gemakkelijk te beluisteren via de website, app van Passend Lezen of ander leeshulpmiddel
  • €33,- per jaar voor iedereen met een leesbeperking

Op deze pagina lees je hoe we kunnen samenwerken en wat je als zorginstelling met Passend Lezen kunt betekenen voor je cliënten.

<>Zorg

Vraag folders aan over Passend Lezen

Instellingen zoals verpleeghuizen, verzorgingshuizen en welzijnsorganisaties hebben te maken met mensen die door verschillende redenen niet meer in staat zijn om te lezen op de 'gewone' manier. Als professional kun je hen informeren over de mogelijkheid van Passend Lezen zodat zij met plezier kunnen blijven lezen, ontspanning ervaren en tijdverdrijf hebben. Passend Lezen biedt hiervoor kosteloos folders aan.

Vraag folders over Passend Lezen aan

Word lid van Passend Lezen

Het is voor instellingen ook mogelijk om klant te worden van Bibliotheekservice Passend Lezen. Via dit account kun je cliënten op een laagdremepelige manier kennis laten maken met de dienstverlening van Passend Lezen. Een lidmaatschap voor instellingen kost €31,50,- per jaar.
 


Word lid als instelling

Meld je aan voor de nieuwsbrief voor professionals

Wil je op de hoogte blijven van boekentips, leuke weetjes en het laatste nieuws van Passend Lezen? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief voor professionals. Deze nieuwsbrief verschijnt 1 keer per maand.

Ja, ik wil me aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief

Relatiemanager

Janneke Bakker, relatiemanager van Passend Lezen, staat voor je klaar om al je vragen over de dienstverlening te beantwoorden.

Daarnaast kunt onze relatiemanager:

  • Op afstand of op locatie informatie geven over leeshulpmiddelen
  • Meedenken over de invulling van dagactiviteiten
  • Helpen bij het opzetten van een leesclub
  • Informatiepakket beschikbaar stellen
  • Informatiebijeenkomsten voor medewerkers, ouders en/of cliënten organiseren

Neem contact op met de relatiemanager

Voor €33,- per jaar kun je als klant bij Passend Lezen:

Digitaal

Fysiek

15 boeken, hoorspelen en hoorcolleges tegelijk streamen 25 fysieke Daisy-cd’s (boeken, hoorspelen en hoorcolleges) in omloop hebben
Maximaal 60 titels (boeken, hoorspelen en hoorcolleges) per maand downloaden 5 krant- of tijdschriftabonnementen op Daisy-cd, in braille of als groteletter (zwartdruk) in omloop hebben
Onbeperkt kranten en tijdschriften streamen Een onbeperkt aantal brailleboeken in omloop hebben
Onbeperkt gebruikmaken van het elektronisch tijdschriften pakket (EKT) Maatwerk en reliëfwerk bestellen
Maximaal 5 karaokeboeken op de boekenplank Onbeperkt speciale edities (specials, zoals het Boekenweekgeschenk) bestellen