Home


Ging je er vroeger ook graag voor zitten? Voor een goed boek of je favoriete tijdschrift. En gaat dat nu niet meer omdat je een leesbeperking hebt? Dan helpt Passend Lezen je om te blijven lezen! Met meer dan 80.000 gesproken boeken. Van streekroman tot thriller. Van lectuur tot (vak)literatuur. En van klassieker tot de nieuwste bestseller. Genieten dus!

Meer informatie

Afgelopen week meldden we hier een probleem over het niet verzenden van fysieke boeken. Gelukkig blijkt nu dat dit niet het geval was en zijn alle fysieke boeken (audioboeken (Daisy cd's), Kranten & Tijdschriften en brailleboeken) gewoon geproduceerd en geleverd.

We houden u op de hoogte van de mogelijke maatregelen i.v.m. Corona op onze speciale informatiepagina. Klik hier om naar deze informatiepagina te gaan.

Van 30 september t/m 11 oktober is het weer Kinderboekenweek! Dit jaar schreef Arend van Dam het geschenk De Diamant van Banjarmasin. Klanten van Passend Lezen kunnen vanaf nu het Kinderboekenweekgeschenk aanvragen. Wees er snel bij, want OP=OP!

Meer over de Kinderboekenweek

De tekst ‘Al 50.000 klanten’ in het lettertype en de kleur rood van Passend Lezen. Deze tekst is omringd door kleurrijke confetti en slingers die uit het midden van de afbeelding (waar de tekst staat) alle kanten op geschoten worden.

Lezen kan altijd! Dus ook als je blind, slechtziend of dyslectisch bent. Bibliotheekservice Passend Lezen heeft voor iedereen met een leesbeperking een passende oplossing, zoals Audiolezen, Braillelezen, Letterlezen en Combilezen.

De collectie van Passend Lezen bestaat uit meer dan 80.000 gesproken boeken en een uitgebreide kiosk met circa 125 gesproken titels van populaire kranten en tijdschriften. Aanvullend zijn er ruim 18.000 brailleboeken verkrijgbaar. Daarmee komt leesplezier binnen ieders bereik. De collectie is exclusief beschikbaar voor mensen met een leesbeperking.

Word nu lid

<>Home

In de handleiding vind je een uitgebreide toelichting.

Download de handleiding werking website

In de handleiding vind je een uitgebreide toelichting over de Online Player.

Download de handleiding online player

Arend van Dam schreef dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk, getiteld De Diamant van Banjarmasin. Het boek De Diamant van Banjarmasin bevat acht verhalen over onder andere gelukszoekers, helden, vertrekkers en nieuwkomers. Klanten van Passend Lezen kunnen het geschenk aanvragen! Het geschenk wordt opgestuurd tijdens de actieperiode. Na de actieperiode gelden weer de gebruikelijke uitleenregels. Wees er snel bij, want OP=OP.

Vraag nu het geschenk aan

 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar de nieuwsberichten

Momenteel zijn er geen openstaande vacatures bij Passend Lezen.

Bekijk onze YouTube video!

Naar de YouTube video

Stap-voor-stap uitleg over uit hoe de website van Passend Lezen zo optimaal mogelijk gebruikt kan worden.

Naar de pagina met alle instructiefilmpjes