Home

Als je blind, slechtziend of dyslectisch bent, heb je bij Bibliotheekservice Passend Lezen toegang tot de mooiste romans, de spannendste verhalen en de allerleukste kinderboeken, in diverse leesvormen en collecties. Zo bestaat de collectie Audiolezen uit ruim 75.000 gesproken boeken! Dus voor iedereen wat wils. En van elke titel kun je een fragment beluisteren. Nieuwsgierig?

Naar de collectie Audiolezen

De website van Passend Lezen wordt vanaf 2 maart niet meer ondersteund voor gebruik via de webbrowser Internet Explorer. Internet Explorer wordt al sinds 2016 niet meer ondersteund door Microsoft. Gebruikers van een screenreadersoftware kunnen hier direct hinder van ondervinden. Je kan merken dat websites en web-applicaties niet meer op de juiste (bedoelde) wijze worden weergegeven of storingen hebben. Ook is Internet Explorer minder veilig en gevoeliger voor virussen en spyware.  Dit geldt voor alle versies van Internet Explorer, ook voor Internet Explorer 11. We kiezen er daarom voor om te stoppen met de ondersteuning van Internet Explorer. 

Als alternatief voor Internet Explorer adviseert Passend Lezen de browser Google Chrome. Bekijk hier de handleiding die uitlegt hoe je kunt overstappen van Internet Explorer naar Google Chrome. 

 

Lezen kan altijd! Dus ook als je blind, slechtziend of dyslectisch bent. Bibliotheekservice Passend Lezen heeft voor iedereen met een leesbeperking een passende oplossing, zoals Audiolezen, Braillelezen, Letterlezen en Combilezen.

De collectie van Passend Lezen bestaat uit meer dan 75.000 gesproken boeken en een uitgebreide kiosk met circa 125 gesproken titels van populaire kranten en tijdschriften. Aanvullend zijn er ruim 15.000 brailleboeken verkrijgbaar. Daarmee komt leesplezier binnen ieders bereik. De collectie is exclusief beschikbaar voor mensen met een leesbeperking.

Word nu lid

<>Home

In de handleiding vind je een uitgebreide toelichting.

Download de handleiding werking website

In de handleiding vind je een uitgebreide toelichting over de Online Player.

Download de handleiding online player

 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar de nieuwsberichten

Momenteel zijn er geen openstaande vacatures bij Passend Lezen.

Bekijk onze YouTube video!

Naar de YouTube video

Stap-voor-stap uitleg over uit hoe de website van Passend Lezen zo optimaal mogelijk gebruikt kan worden.

Naar de pagina met alle instructiefilmpjes