Home


Ging je er vroeger ook graag voor zitten? Voor een goed boek of je favoriete tijdschrift. En gaat dat nu niet meer omdat je een leesbeperking hebt? Dan helpt Passend Lezen je om te blijven lezen! Met meer dan 80.000 gesproken boeken. Van streekroman tot thriller. Van lectuur tot (vak)literatuur. En van klassieker tot de nieuwste bestseller. Genieten dus!

Meer informatie

In deze bijzondere tijden waarin ouderen alleen thuis zitten en kinderen niet naar school kunnen, is het lezen van een boek, krant of tijdschrift voor velen een welkome afleiding. Wij doen er dan ook alles aan om onze volledige doelgroep zo goed mogelijk te blijven bedienen. Wij houden u op deze plek op de hoogte:

Bereikbaarheid

  • Doordat onze medewerkers thuiswerken, is Passend Lezen tussen 12:00 en 13:00 uur telefonisch niet bereikbaar.
  • Ondanks alle maatregelen rondom het coronavirus is Passend Lezen via de mail en telefonisch bereikbaar voor bestaande klanten en voor nieuwe gebruikers. Door de huidige situatie kan het echter voor komen dat u iets langer op een reactie moet wachten. Wij vragen hiervoor uw begrip.
  • Doordat al onze medewerkers thuis werken kunnen wij helaas fysieke post minder snel verwerken dan normaal. Wij verzoeken u daarom al uw vragen zoveel mogelijk digitaal (per e-mail of telefoon) te stellen.

Productaanbod

Boeken

  • Gesproken boeken kunnen besteld en geleverd worden in de diverse leesvormen. Enige vertraging in oplevering is echter wel mogelijk.
  • Door een beperkte productiecapaciteit kunnen nieuwe titels mogelijk later verschijnen dan u van ons gewend bent.

Kranten en tijdschriften

  • Er verschijnen momenteel minder landelijke en regionale gesproken kranten. Alle abonnees, waarvan de eigen krant niet beschikbaar is, ontvangen voorlopig ‘Profiel’. Een gezamenlijke compilatie van de vijf gesproken weekkranten (de Telegraaf, NRC, de Volkskrant, het AD, Trouw).
  • Dankzij vrijwilligers, die nu vanuit huis inlezen, zijn 3 titels van regionale kranten weer beschikbaar: het Parool, de Gelderlander en de Limburger. Deze kranten worden niet in een professionele geluidsstudio opgenomen, maar in een thuissituatie waardoor kwaliteitsverschil kan optreden. Vanzelfsprekend wordt er veel aandacht besteed aan zorgvuldige opnames.
  • Elektronische kranten en tijdschriften kunnen besteld en geleverd worden. Het kan echter wel voorkomen dat een krant of tijdschrift vertraging oploopt.

Overige

  • Maatwerkproducties kunnen door capaciteitsproblemen niet allemaal worden uitgevoerd. Per opdracht wordt beoordeeld of de productie wordt doorgezet.

Aangepast op maandag 18 mei 2020

Op dit moment zijn wij gelukkig nog goed in staat om gesproken boeken op Daisy-cd’s te leveren. Door de gevolgen van de coronacrisis kan het zijn dat dit binnenkort tijdelijk lastiger wordt of helemaal niet meer gaat. Een goed alternatief is om dan streaming boeken te luisteren. Om hierop voorbereid te zijn, raden we aan om deze mogelijkheid alvast uit te proberen. Dan zit u straks niet zonder uw gesproken boeken.

Klik hier voor een stap voor stap uitleg hoe dit werkt

De tekst ‘Al 50.000 klanten’ in het lettertype en de kleur rood van Passend Lezen. Deze tekst is omringd door kleurrijke confetti en slingers die uit het midden van de afbeelding (waar de tekst staat) alle kanten op geschoten worden.

Lezen kan altijd! Dus ook als je blind, slechtziend of dyslectisch bent. Bibliotheekservice Passend Lezen heeft voor iedereen met een leesbeperking een passende oplossing, zoals Audiolezen, Braillelezen, Letterlezen en Combilezen.

De collectie van Passend Lezen bestaat uit meer dan 80.000 gesproken boeken en een uitgebreide kiosk met circa 125 gesproken titels van populaire kranten en tijdschriften. Aanvullend zijn er ruim 18.000 brailleboeken verkrijgbaar. Daarmee komt leesplezier binnen ieders bereik. De collectie is exclusief beschikbaar voor mensen met een leesbeperking.

Word nu lid

Home

In de handleiding vind je een uitgebreide toelichting.

Download de handleiding werking website

In de handleiding vind je een uitgebreide toelichting over de Online Player.

Download de handleiding online player

 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar de nieuwsberichten

Momenteel zijn er geen openstaande vacatures bij Passend Lezen.

Bekijk onze YouTube video!

Naar de YouTube video

Stap-voor-stap uitleg over uit hoe de website van Passend Lezen zo optimaal mogelijk gebruikt kan worden.

Naar de pagina met alle instructiefilmpjes