Zakelijk

<>Zakelijk

Bibliotheekservice Passend Lezen is er voor iedereen voor wie 'gewoon' lezen niet (meer) lukt. Instellingen zoals scholen, verzorgingstehuizen en remedial teaching praktijken zijn vaak aanspreekpunten voor mensen die op zoek zijn naar leesmaterialen. Bibliotheekservice Passend Lezen maakt het mogelijk voor instellingen om zich in te schrijven als zij aannemelijk maken dat het gebruik van de dienstverlening Passend Lezen van toepassing is voor hun leerlingen c.q. bewoners/cliënten.

Organiseer je een bijeenkomst over passende leesvormen? Of ben je op zoek naar promotiematerialen? Bibliotheekservice Passend Lezen helpt graag. Neem voor meer informatie, de kosten en de voorwaarden contact op met de afdeling Marketing & Communicatie via communicatie@passendlezen.nl.

Op zoek naar informatie over de campagnes en/of persberichten van Bibliotheekservice Passend Lezen? Neem contact op met de afdeling Marketing & Communicatie via communicatie@passendlezen.nl.

Bibliotheken zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor mensen die op zoek zijn naar leesmaterialen. Bibliotheekservice Passend Lezen werkt daarom graag samen met bibliotheken en biedt de mogelijkheid om haar diensten ook aan te bieden in de bibliotheek.

Inschrijving en convenant

Je kunt je als bibliotheek inschrijven bij Passend Lezen. Je sluit hiermee een convenant af met Passend Lezen waarmee je je conformeert aan de Gebruiksvoorwaarden van Passend Lezen en aan de volgende afspraken:

  • Passend Lezen is zichtbaar en vindbaar binnen de bibliotheek, zowel fysiek als op de website. Hiervoor kun je gratis promotiematerialen aanvragen bij Passend Lezen.
  • De bibliotheek beschikt over een collectie grootletterboeken en een passend aanbod voor dyslectici (Anders Lezen Plein/MLP).
  • In je bibliotheek is een vast aanspreekpunt voor Passend Lezen.
     

Download het convenant

Wanneer wij het convenant ingevuld en ondertekend hebben ontvangen (via de e-mail of per post) kan de inschrijving verwerkt worden.

Inlog en Proefcollectie

Als ingeschreven bibliotheek ontvang je een eigen account waar je gebruik van kunt maken om leden te informeren over Passend Lezen. Ook ontvangt je bibliotheek een gratis proefcollectie Daisy-cd's om aan te bieden aan klanten met een leesbeperking, om zo de klanten ook thuis te laten kennismaken met de dienstverlening. Deze proefcollectie bestaat uit een vaste selectie van 50 Daisy-cd's voor de centrale vestiging en 10 Daisy-cd's per vestiging. Deze collecties zijn daarna naar eigen wens aan te passen.

IFLA Richtlijnen Bibliotheekwerk voor Mensen met Dyslexie

Met de IFLA Richtlijnen Bibliotheekwerk voor Mensen met Dyslexie heeft de bibliotheek een instrument in handen om een verschil te kunnen maken voor mensen met lees- en leerproblemen. Deze richtlijnen zijn een herziening en een uitbreiding van de richtlijnen die IFLA in 2001 publiceerde.

De richtlijnen kun je hier downloaden

Meer informatie

Voor meer informatie over onze dienstverlening of voor inschrijven kun je contact opnemen met de afdeling Klantencontact. Bibliotheken kunnen informatiemateriaal over Passend Lezen aanvragen via communicatie@passendlezen.nl.